Hesabım
    Adana Altın Koza Film Festivali, Gösterimlerine Başladı!

    27. Adana Altın Koza Film Festivali, online ve fiziki olarak sinemaseverlerin karşısına çıkmaya başladı.

    Bu yıl 27. kez gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali, film gösterimlerini yapmaya başladı. Festival hem çevrimiçi olarak hem de fiziki olarak gerçekleştiriliyor. Adana içerisinde yaşayan sinemaseverler festivale fiziki olarak katılım sağlayabiliyorken şehir dışındaki izleyiciler ve basın, çevrimiçi olarak filmlere ulaşabiliyor.

    Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmleri gösterimlerini yapmaya başladı. Uzun Metraj Yarışma kategorisinin jüri başkanlığını Füsun Demirel üstleniyor. Jüride ona Feza Çaldıran, Damla Sönmez, Seren Yüce, Can Atilla, Ayfer Tunç ve Sevin Okyay eşlik ediyor. Kısa Metraj Yarışması'nda ise Banu Bozdemir, Baran Şükrü Babacan ve Can Evrenol jüri görevini yerine getiriyor. Uzun Metraj kategorisinde 10 film, Kısa Metraj kategorisinde ise 22 film yarışacak.

    Adana Film Festivali'nin başkanlığını Menderes Samancılar’ın üstlendiği yürütme kurulunda Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor. Festivalin açılış töreni bu akşam yapılacak. 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Nur Sürer ve Rutkay Aziz’e; Orhan Kemal Emek Ödülü ise Orhan Oğuz’a verilecek.  27. Adana Film Festivali'nin çevrimiçi tarafı İKSV iş birliğiyle yapılıyor. İKSV'nin online platformu üzerinden Altın Koza filmleri izlenebiliyor.

    Festival 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top