Hesabım
    Paolo Sorrentino ve Toni Servillo Yeniden Bir Arada!

    The Hand of God isimli film, Sorrentino'nun çocukluğundan izler taşıyacak.

    Toni Servillo (La Grande Bellezza, Il Divo, Loro), geçtiğimiz hafta Oscar ödüllü yönetmen Paolo Sorrentino'nun memleketi Napoli'de çekimlere başlayan "The Hand of God" adlı filminde başrol oynayacak. Fremantle destekli, The Apartment tarafından Netflix için üretilen Sorrentino'nun yeni filminin prodüksiyonu Sicilya'daki Stromboli adasına taşındı.

    Sorrentino'nun tanıtım açıklamalarında "samimi ve kişisel bir film" olarak tanımladığı "The Hand of God",  Sorrentino'nun ilk uzun metrajlı filmi olan, Servillo'nun kokain bağımlısı bir kulüp şarkıcısını oynadığı 2001 yapımı "L'uomo in Piu"dan 20 yıl sonra ana vatanı Napoli'de çekilen ilk film olacak ve yönetmenin köklerine dönüşü anlamına gelecek. 

    Sorrentino’nun çalışmalarında sık sık yer alan Servillo, o zamandan beri yönetmenin dört filminde daha oynadı. “L'uomo in Piu”da göründükten sonra Servillo, “Le Conseguenze dell'amore"da bir çete için çalışan eroin bağımlısı bir muhasebeciyi oynadı. Daha sonra "Il Divo" filminde tartışmalı İtalyan politikacı Giulio Andreotti'ya hayat verdi. 2014 yılında ise en iyi uluslararası film Oscar'ı kazanan “La Grande Bellezza”da çöküş döneminde olan sosyetik yazar Jep Gambardella olarak karşımıza çıktı ve son olarak, "Loro"da medya patronu, kulüp başkanı ve siyasetçi Silvio Berlusconi rolüyle kendisini izleme fırsatı bulduk. 

    Üzerinde aktif bir yanardağın bulunduğu küçük Stromboli adası, daha önce, en ünlüsü Ingrid Bergman'ın oynadığı, Roberto Rossellini’nin yönettiği “Stromboli” filmi olmak üzere çeşitli filmlerin mekanı olarak hizmet verdi. "The Hand of God" hikayesinin ayrıntıları gizli tutulsa da, filmin başlığı açıkça Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’nın 1986’daki Dünya Kupası çeyrek finalinde attığı golün tanımına gönderme olarak göze çarpıyor. Sorrentino için çok anlamlı bir figür olduğu bilinmesine ve Oscar alırken ilham aldığı isimler arasında saymasına rağmen yeni film Maradona hakkında değil.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top