Hesabım
    Antalya Film Forum'un Pitching Platformu Projeleri Belli Oldu!

    Pitching Platformu'nda hangi dizi ve filmler yer alacak?

    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum bu yıl da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yer alacak olan Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu projeleri resmi olarak açıklandı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin önemli bir parçası olan Antalya Film Forum, kapılarını açacağı projeleri açıkladı. Film Forum, 5 ile 7 Ekim tarihleri arasında bu yıl 7. kez düzenlenecek. Antalya Film Forum kapsamına alınan ve ödül sahibi olacak yapımların en az üçte ikisi Antalya'da çekilmesi, kurgusunda Antalya sahnelerinin yoğunlukta olması koşullar arasında bulunuyor. ümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu'na seçilecek olan filmleri belirleyen seçici kurul yönetmen Tevfik Başer, dramaturg ve akademisyen Yeşim Gökçe ve sinema yazarı Burak Göral'dan oluşuyor.

    Antalya Film Forum Pitching Platformu'na 15 yapım başvurdu ve aralarından 3'ü seçildi. Emine Yıldırım'ın yönetmeni olduğu “Gündüz Apollon Gece Athena”; senarist ve yönetmen İsmail Akgün'ün imzasını taşıyan “Karanlıktan Önce”; senarist ve yönetmenliğini Aytaç Uzun'un üstlendiği "Yaz Düşleri" filmleri 150 bin TL değerindeki ödül için rakip olacak.

    Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu'nda ise 8 filme yer verilecek. Bu filmler arasında Soner Sert yönetmenliğindeki "Bağlar"; yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’nun yaptığı “Bildiğin Gibi Değil”; yönetmen Erman Bostan hayata geçirdiği "Cadı"; yönetmenliğini Zeynep Güzel’in üstlendiği "Güneş"; Murat Uğurlu’nun yönetmenliğini yaptığı "Hak Edilmiş Bir Öpücük"; Hüseyin Karabey’in yönetmen ve yapımcılığındaki "Kül"; Lusin Dink’in yönetmenliğini yaptığı "Meşhul"; M. Tayfur Aydın yönetmenliğindeki "Yedi" bulunuyor. Seçilen iki filme Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü kapsamında 30 bin TL takdim edilecek.

    Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu ilk yılında 35 başvuru aldı. Projeler arasında yaratıcılığı, senaryosu, yönetmenliği ve yapımcılığı Doğacan Aktaş’a ait “Anahtarlar ve Era’nın Hikâyesi”; yönetmenliğini Levent Çetin’in yaptığı "Berlinist"; yapımcılığını Deniz Bayraktaroğlu’nun yaptığı, yaratıcılığını ve senaristliğini Ahmet İlker Coşkun’la birlikte üstlendikleri “Bir Suçluyu Doğurmak”; yaratıcılığı, senaryosu ve yönetmenliği Ali Kemal Güven’e ait olan "İstanbul'un Erkekleri"; senaryosunu Jamie Grefe’nin yazdığı, yaratıcılığını ve yönetmenliğini Can Evrenol’un, yapımcılığını Bora Yüksel’in yaptığı “Kısık Ateşte Pişmiş Kalp”; yaratıcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Mustafa Haktanır’ın yaptığı, Yonca Ertürk yapımcılığındaki “Matruşka” bulunuyor.

    Antalya Film Forum, 5 ile 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top