Hesabım
    Ödüllü Film, "Kovan"dan Yeni Fragman Geldi

    Eylem Kaftan imzalı Kovan, izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

    Meryem Uzerli ve Feyyaz Duman'ın başrolünde yer aldığı Kovan'dan yeni bir fragman paylaşıldı. Eylem Kaftan'ın yönetmeni olduğu filmin fragmanında, nesilden nesile arıcılıkla uğraşan genç bir kadının geleneklerini sürdürmek üzere Türkiye'ye döndüğünü görüyoruz. 

    Kovan'ın konusu ise şöyle: Genç bir kadın olan Ayşe, ortaokul yıllarında Artvin’den Almanya’ya gönderilir. Uzun yıllar memleketinden uzakta yaşayan Ayşe, annesinin hastalanması sonucu çocukluğunun geçtiği köy evine geri döner. Ölüm döşeğinde olan annesi, kızında son olarak aile arılığını çekip çevirmesini ister. Hayatta en büyük korkusu arı olan Ayşe, annesinin isteğini geri çeviremez ve aile yadigarına sahip çıkmaya karar verir. Bu süreçte arıcılığın merkezi olan köye modern yönetmenler getiren Ayşe ile geleneksel arıcılar arasında çatışmalar yaşanır. Bir de koana dadanan arılar, Ayşe’nin hayatı ve kovanlar için büyük tehlike oluşturur.

    Malatya Film Festivali ve Kayseri Film Festivali'nden ödülle dönen Kovan, vizyona giriyor. Ulusal festivallerin yanı sıra pek çok uluslararası festivale de konuk olmayı planlayan Kovan, Eylem Kaftan'ın ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor. Kovan'ın oyuncu kadrosunda Meryem UzerliFeyyaz DumanHakan KarsakBurcu Salihoğlu gibi isimler bulunuyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğini alan Kovan, TRT ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Filmin, sonbahar aylarında İspanya, İsviçre, Almanya, ABD ve Bangladeş'teki festivallere konuk olmayı planlanıyor. Yönetmeni daha önce Vendetta Song isimli belgesel filmden tanıyorduk.

    Kovan, 25 Eylül tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top