Hesabım
    8. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Jüri Başkanı Joanna Kos-Krauze Olacak

    Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı ve üyeleri açıklandı.

    Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali'nin jüri koltuğunda kimlerin oturacağı resmi olarak açıklandı. Duyurulanlara göre Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı Polonyalı yönetmen Joanna Kos-Krauze olacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle ve Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenenen Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

    Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürileri belli oldu. Açıklamalara göre kategorinin jüri başkanı Polonyalı yönetmen Joanna Kos-Krauze olacak. Ayrıca jüri olarak ona “Cold November”  filmi ile 6. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olan yönetmen Ismet Sijarina; Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan “Homeward” ile 7. Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Ukraynalı yönetmen Nariman Aliyev; Locarno Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali ve Busan Uluslararası Film Festivali gibi prestijli film festivallerinde gösterilen “Mariam” filminin yapımcısı, Kazakistan Sinema Merkezi Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Anna Katchko ve Hırvat Film Eleştirmenleri Derneği Başkanı, FIPRESCI Üyesi ve Pula Film Festivali Artistik Direktörü Zlatko Vidackovic eşlik edecek.

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 5 ödül sahiplerini bulacak. En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Uluslararası Film ödülleri, değerlendirmeler sonucunda takdim edilecek.

    8. Boğaziçi Film Festivali 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top