Hesabım
    Antalya Film Forum Jüri Üyeleri Açıklandı!

    Antalya Film Forum'a başvuran filmleri değerlendirecek jüri üyeleri resmi olarak açıklandı.

    Antalya Film Forum, bu yıl projeleri desteklemek üzere yedinci kez düzenleniyor. Beş kategoride dokuz filme toplamda 470 bin TL'lik ödül takdim edecek olan Antalya Film Forum'un jüri üyeleri resmi olarak açıklandı. Jüri üyeleri, Kurmaca Work in Progress Platformu, Belgesel Work in Progress Platformu, Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu altında projeleri değerlendirerek ödülleri sahiplerine verecek.

    Türkiye'deki tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan Antalya Film Forum'un projeleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Tek kural, bu filmlerin bir kısmının Antalya içerisinde geçmesi ve çekilmesiydi. Yeni duyuruya göre Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu jüri üyeleri arasında Mubi Yapımlar Başkan Yardımcısı, yapımcı ve dağıtımcı Bobby Allen; Doha Film Enstitüsü ve Hubert Bals Fonu’nda çalışan danışman ve senaryo analisti, Rotterdam Film Festivali’nin programcılarından Delly Shirazi ile farklı kurum ve festivallerde senaryo geliştirme alanında çalışan, senaryo danışmanı Dilara Omur yer alacak. Bu kategoride filmlere 30 bin TL takdim edilecek.

    Kurmaca Work in Progress Platformu'nda Locarno Film Festivali ve Cinéma du Réel’in seçici kurul üyelerinden, Fransız film eleştirmeni ve festival programcısı Antoine Thirion, “Köprüdekiler”, “Hayatboyu” ve “Ansızın” filmleriyle tanıdığımız senarist ve yönetmen Aslı Özge ile uzun yıllar Pablo Larrain’le birlikte çalışan, usta sinemacının “Neruda” filminin yapımcısı Renan Artukmaç jüri üyeleri olarak görev alacak. Kurmaca kategorisinde kazanan filmlerden birine 80 bin TL, birine 40 bin TL verilecek. Ayrıca TRT Ödülü ile Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü kazananları 50 bin TL'ye sahip olacak.

    Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu'unda jüri üyeliği görevini  film eleştirmeni, gazeteci, yazar ve senarist Burak Göral, “Nergis Hanım” ve “Biz Böyleyiz” filmlerinin uygulayıcı yapımcısı, “Radiogram” ve geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali’nde prömiyerini yapan “Bina” filminin ortak yapımcısı Müge Özen, “Sonbahar”, “Denizden Gelen”, “Rüzgârın Hatıraları”nda izlediğimiz ve bol ödüllü ilk filmi “Daha” ile yönetmenliğe adım atan oyuncu ve yönetmen Onur Saylak üstlenecek. Bu kategoride ayrıca Post Prodüksiyon Ödülü sahibini bulacak.

    Belgesel Work in Progress Platformu'nda IDFA Endüstri Ofisi başkanı ve IDFA Bertha Fund seçici kurul üyesi Adriek van Nieuwenhuyzen, Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin kurucularından, film eleştirmeni, belgesel sinemacı ve festival programcısı Necati Sönmez ile Kudüs Film Festivali ve Sinematek’i yönetim kurulu üyesi, Cinephil’in kurucusu Philippa Kowarsky, yedi projeyi değerlendirecek. İki belgesele 30 bin TL ödül verilecek. Ayrıca Postbıyık Ses Post Prodüksiyon Ödülü ve Başka Sinema Dağıtım Ödülü sahiplerini bulacak.

    Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu'unda yarışacak olan 6 projeyi Forum des Images başkanlığı yapan, on yıl önce kurduğu Séries Mania’da çalışmalarına devam eden Laurence Herszberg, son iki yıldır BluTv’nin dramalar departmanını yöneten Sarp Kalfaoğlu ve Beta Film Doğu Avrupa, Türkiye ve Yunanistan bölgesinin uluslararası satış ve satın almadan sorumlu başkan yardımcısı Veronika Kovacova değerlendirecek. Kazanan projelere BluTv Ödülü ve Color Up Renk Düzenleme Ödülü verilecek.

    Antalya Film Forum 5 ile 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Ödül töreni ise 7 Ekim akşamı gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top