Hesabım
    Netflix, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü İçin Delroy Lindo'ya Oscar Kampanyası Yapacak

    Emektar oyuncu, Spike Lee filmiyle Oscar'a uzanabilir.

    Oscar yarışının ilk dedikoduları Toronto'nun sona ermesi ve New York Film Festivali'nin gelmesiyle birlikte başladı. Netflix, satranç taşlarını stratejik ve övünen bir ödül sezonu için hazırlamaya başlıyor. Yaklaşan Akademi Ödülleri'nde Spike Lee filmi "Da 5 Bloods"ın yıldızı Delroy Lindo için Netflix'in özel kampanya yapacağı doğruladı. 67 yaşındaki oyuncu, kırk yıldır sinema ve televizyonun önemli oyuncularından biri.

    "Da 5 Bloods"da Lindo, ölen eski takım liderinin kalıntılarını aramak için Vietnam'a geri dönen ve travma sonrası stres bozukluğu yaşayan Vietnam gazisi Paul'u canlandırıyor. Eleştirmenler ve stratejistler arasında, Lindo'nun Oscar için nerede kampanya yapması gerektiğine dair tartışmalar olmuş, bazıları yardımcı oyuncu kategorisi için bir kampanyayı uygun bulduğunu açıklamıştı. Film, askerlerin savaş ülkesine geri dönerken geçirdikleri tehlikeli yolculuğu takip ederken, Paul, hikayenin odak noktası olan takımın lideri olarak gözüküyor ve ekran süresi diğer oyunculardan daha fazla.

    Ortak yazar ve yönetmen Spike Lee, "Clockers" ve "Crooklyn"de dahil olmak üzere, kariyeri boyunca Lindo'yla birçok kez birlikte çalıştı. “Da 5 Bloods”taki rolü çifti 25 yıl sonra ilk kez yeniden bir araya getirdi. Lindo, yaklaşan garip ve öngörülemeyen ödül sezonunda başarılı bir şekilde manevra yapmayı başarırsa, Akademi'den aday gösterilen dördüncü Spike Lee oyuncusu olacak. Danny Aiello (Do the Right Thing), Denzel Washington (Malcolm X) ve Adam Driver (BlacKkKlansman) daha önce aday oldu ve hiçbiri ödüle ulaşamdı.

    Başrol oyuncu yarışında Lindo, her ikisi de daha önce en iyi oyuncuyu kazanan Anthony Hopkins (The Father) ve Gary Oldman (Mank) gibi diğer Hollywood emektarlarıyla karşı karşıya gelebilir. Yardımcı oyuncular Jonathan Majors, Clarke Peters, Norm Lewis, Isiah Whitlock Jr. ve yakın zamanda kaybettiğimiz Chadwick Boseman için yardımcı oyuncu dalında kampanya yapılacak.

    Boseman, “Da 5 Bloods”'le birlikte, yine Netflix tarafından dağıtılan George C. Wolfe'un yakında çıkacak olan “Ma Rainey’s Black Bottom” filminde de rol aldı ve bu performansı da Oscar için konuşuluyor. "Da 5 Bloods" başlangıçta, Lee'nin ilk siyahi jüri başkanı olduğu Cannes Film Festivali'nde yarışma dışı olarak gösterime girecekti. Festival, Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi. Netflix, "Da 5 Bloods" dışında da Oscar için bir hayli iddialı olacak gibi gözüküyor. Aaron Sorkin'in "The Trial of the Chicago 7", Charlie Kaufman'ın "I'm Thinking of Ending Things” ve Venedik'ten ödül alan "Pieces of a Woman” filmleri Netflix adına Oscar yarışına dahil olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top