Hesabım
    David Oyelowo ve Nate Parker, “Solitary” Adlı Drama İçin Yeniden Bir Arada

    İkili, boks efsanesi Sugar Ray Robinson hakkında da bir film çekiyor.

    David Oyelowo ve yönetmen Nate Parker, “Solitary” adlı dramada tekrar işbirliği yapıyor. Filmde ayrıca Olivia Washington, Barry Pepper ve Jimmie Fails rol alıyor. Oyelowo, yedi yıl hücre hapsinden sonra serbest bırakılan, haksız yere hapsedilmiş bir adamı canlandıracak. Washington ise nişanlısını canlandıracak.

    Bron Studios için üretim önümüzdeki hafta Vancouver'da başlayacak. Parker ayrıca, efsane boksör Sugar Ray Robinson'la ilgili bir biyografi olan “Sweet Thunder” filminde de Oyelowo'yu yönetiyor. Oyelowo, Variety’nin Virtual TIFF Studio’nun bir parçası olarak yaptığı bir sohbet sırasında Parker'la çalışma kararını savundu ve “Yaptığı hataların ve yanılabilirliğinin ötesinde iyi bir insan. Ve kurtuluşa inanıyorum." dedi. Parker'ın 2016 yılındaki "Birth of a Nation" filminin promosyonu sırasında, Parker ve "Birth of a Nation" yardımcı yazarı Jean McGianni Celestin'in 1999'da tecavüzle suçlandığına dair raporlar ortaya çıktı. Parker beraat etti ve Celestin'in mahkumiyeti temyizde bozuldu. İddiada bulunan kişi 2012'de intihar ederek yaşamını yitirdi. 

    Bron, cuma günü yaptığı açıklamada, "Solitary"nin sosyal açıdan bilinçli ve yeterince temsil edilmeyen hikayeleri sinemanın ön saflarına getirme misyonunun en son projesi olduğunu söyledi. Bir şirket yöneticisi, "Bron, topluluklarımızı ve geleceğimizi daha iyi bir şekilde şekillendirebilmemiz için bu anlatıların büyüleyici ve ikna edici, aynı zamanda güçlendirici olması gerektiğine inanıyor" dedi.

    Oyelowo’nun popüler çalışmaları arasında "Selma" ve "Nightingale" bulunuyor. İlk uzun metrajlı filmi “The Water Man” ise Toronto Film Festivali'nde gösterildi. Parker ve Oyelowo ayrıca Yoruba Saxon Productions adına Bron’dan Aaron L. Gilbert ve Christina Lee Storm'la birlikte “Solitary” filminin yapımcılığını üstleniyor. Creative Wealth Media'dan Jason Cloth ise filmin baş yapımcısı. USA Today geçen hafta, Oyelowo'nun Parker'la birlikte "Solitary" filmini çekmek için haftada üç kez COVID-19 testi olurken Vancouver'da ailesiyle karantina altında olduğunu bildirdi

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top