Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma Heyecanı Başlıyor!

    Yılın merakla beklenen uluslararası filmleri, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde!

    Bu yıl 57. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisi filmleri ve jüri üyeleri resmi olarak açıklandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan festivalde yılın en yeni uluslarası filmleri yarışacak.

    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası kategorisinde sinemaseverleri nelerin beklediği belli oldu. Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisinin jüri üyeleri arasında Tepenin Ardı, Abluka, Kız Kardeşler filmleriyle tanınan Emin Alper; “Pozitia Copilului / Çocuk Pozu”, Oscar’a aday gösterilen ve birçok dalda Avrupa Sinema Akademisi Ödülü kazanan “Toni Erdmann” başta olmak üzere Cannes, Locarno, Sundance gibi festivallerden ödülleri toplayan filmlerin Romanyalı yapımcısı Ada Solomon; Tribeca ve Les Arcs Avrupa Film Festivalleri’nin Sanat Yönetmeni, Reykjavik Film Festivali Program Direktörü Frederic Boyer; dünyaca ünlü yönetmenlerle çalışıp prestijli festivallerde ödülleri bulunan, yönetmenliğini yaptığı ilk filmi “One Night” ile Cannes Film Festivali’ne seçildikten sonra kariyerine kamera arkasında da devam eden İranlı sanatçı Niki Karimi ile yapıtları New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), Lincoln Center, Guggenheim Müzesi, Harvard Film Archive ve Forum des Images gibi kurumlarda yer alan, Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve geçen yıl Antalya izleyicisiyle buluşan “Three Summers / Üç Yaz” ile Antalyalıların hatırlayacağı film ve video sanatçısı Sandra Kogut yer alacak.

    57. Antalya Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Filmleri:

    • “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit” - Emmanuel Courcol
    • “Belirsiz Bir Süre İçin Birlikteliğe Hazırlık  / Preparations to be Together for an Unknown Period of Time” - Lili Horvát
    • “Çelik Kızlar / Ladies of Steel”- Pamela Tola
    • “En Uzun Gece / Yalda, a Night for Forgiveness” - Massoud Bakhshi
    • “200 Metre / 200 Meters” - Ameen Nayfeh
    • “Alelade Bir Yuva / Nowhere Special” - Uberto Pasolini
    • “Bağlar / Bağcıklar / The Ties” - Daniele Luchetti
    • “Dinle / Listen” - Ana Roche de Sousa
    • “Gaza Mon Amour” - Arab ve Tarzan Nasser
    • “Nereye Gidiyorsun, Aida? / Quo Vadis, Aida?” - Jasmila Žbanić

    Festival kapsamında yarışan filmlerden En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülenlere 120 bin TL para ödülü takdim edilecek. Ayrıca En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin sahipleri Altın Portakal heykelciğinin sahibi olacak.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3 ile 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top