Hesabım
    Tenet, Amerika Yolculuğundaki Gişesinde Büyük Düşüş Yaşıyor

    Amerika sinemalarının gişe rakamları yükseltilemiyor.

    Usta yönetmen Christopher Nolan, imzasını attığı Tenet'i coronavirüs pandemisi döneminde vizyona sokarak bir cesaret örneği göstermişti. Tenet, tüm dünyada iyi olarak nitelendirilebilecek seviyede gişe hasılatına imzasını atsa da, Amerika'da yapabileceği en kötü gişeyi yapmış bulunuyor. Film, Amerika sinemalarındaki üçüncü haftasında yalnızca 4.7 milyon dolar elde edebildi.

    Coronavirüs döneminde neredeyse tüm blockbuster filmler geri adım atarak vizyon tarihlerini ertelemişti. Ancak Tenet, tüm risklere rağmen vizyona girdi. Film, tüm dünyada 26 Ağustos'ta; Amerika'da ise 3 Eylül'de izleyici karşısına geçmişti. Amerika'da tüm coronavirüs süreci boyunca açık hava sinemaları büyük bir popülerlik kazandı. Ancak iş kapalı sinema salonlarına gelince, o popülerlik sağlanamadı. Tenet, geçtiğimiz hafta 6.7 milyon dolar kazanırken, bu rakam bu hafta 4.7 milyon dolara geriledi. Film dünya çapında ise 250 milyon dolarlık hasılata imza attı. Türkiye'de Tenet'in üç haftada 139.827 izleyiciyle toplam 3.001.902 TL elde ettiği görülüyor.

    Filmin konusu şöyle: Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar. Tenet'in yıldız isimleri arasında John David WashingtonRobert Pattinson ve Elizabeth Debicki bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top