Hesabım
    Deniz Tortum İmzalı "Maddenin Halleri" Altın Portakal'da Prömiyerini Yapacak

    Maddenin Halleri, sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    İkinci belgesel filmini çeken Deniz Tortum'un imzasını attığı "Maddenin Halleri" belgeseli, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde prömiyerini yapacak. Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde yapan Maddenin Halleri ile Deniz Tortum, Filmmaker Magazine tarafından “Bağımsız sinemanın 25 Yeni Yüzü” arasında gösterilmişti.

    Bu yıl 57. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin misafirlerinden biri Deniz Tortum imzalı Maddenin Halleri olacak. Maddenin Halleri, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bulunanların geçen günlerini anlatıyor. Sağlık çalışanlarına ve onların yaşadıklarıyla başa çıkma mücadelelerine yakından mercek tutuyor. Maddenin Halleri, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yanı sıra 39. İstanbul Film Festivali, 8. Engelsiz Filmler Festivali ve New York'ta gerçekleştirilen Imagine Science Film Festivali'ne konuk olacak.

    Yönetmen, Maddenin Halleri belgeselini çekebilmek için hastanedeki hayatın bir parçası olmaya çabaladığını dile getiriyor: “Yemek masalarında konuşulan ameliyatlar, habis hastalıklara karşı alınan saygılı ama mesafeli tavır, insan hayatının kırılganlığı ve ölümün kaçınılmazlığının sürekli hissedilmesi ve bu farkındalığın getirdiği geri kalan çoğu soruna karşı olan sakin ve gelir geçer yaklaşım… Kendim doktor olmasam da ailemden bana geçen, dünyayı bir doktor gibi algılama ve bu algının tam ne olduğunu keşfetme isteğim, beni Maddenin Halleri’ni çekmeye iten asıl unsur oldu” Belgesel film, 2015 ile 2018 yılları arasında çekildi. 

    Maddenin Halleri belgeselinin gösterileceği Antalya Altın Portakal Film Festivali 3 - 10 Ekim tarihleri arasında; 39. İstanbul Film Festivali Ekim ayı içerisinde; 8. Engelsiz Film Festivali ise 12 ile 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top