Hesabım
    Toronto Ödüllü "Nomadland" Oscar'a mı Koşuyor?

    Toronto İzleyici Ödülü'nün anlamı ne?

    Nomadland, geçtiğimiz günlerde Toronto Film Festivali'nden ödülle döndü. Chloe Zhao'nun yönetmen koltuğuna oturduğu Nomadland, İzleyici Ödülü'nün sahibi oldu. Geçtiğimiz yıllarda bu ödülün sahibi olan filmlerin Oscar'a taşındığı görülmüştü. Nomadland için İzleyici Ödülü'nün anlamı, tartışma konusuna dönüştü.

    Toronto Uluslararası Film Festivali'nde geçtiğimiz yıl İzleyici Ödülü'nün sahibi Taika Waititi imzalı Jojo Rabbit olmuştu. Film, bunun ardından birçok festivalde ödüle layık görülmüş ve soluğu 92. Akademi Ödülleri'nde almıştı. Jojo Rabbit, En İyi Uyarlama Senaryo Oscar heykelciğinin sahibi olmuştu. Ayrıca Slumdog Millionaire, 12 Years a Slave, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The King’s Speech, Green Book gibi yapımların yolu bu ödülden geçmişti. Bu yıl ise İzleyici Ödülü'nün sahibi Frances McDormand başrollü Nomadland oldu. Akıllarda Nomadland'in Oscar'a doğru koştuğu canlanmaya başladı.

    Nomadland'in konusu ise şöyle: 60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur. Nomadland'in Akademi kurallarına uyum sağlayabilmesi için harekete geçildi. Filmin 4 Aralık 2020 tarihinde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

    Akademi Ödülleri, her yıl Şubat ayı içerisinde düzenleniyordu. Ancak bu yıl 25 Nisan 2021 tarihine ertelenmesine karar verildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top