Hesabım
    Tom Hanks Forrest Gump'ın Çekilebilmesi İçin Kendi Cebindeki Parayı Vermiş

    Ama karşılığında 65 milyon doların sahibi oldu!

    Forrest Gump filmi, yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Açıklananlara göre filmin yıldızı usta oyuncu Tom Hanks, bazı sahnelerin çekilebilmesi için kendi cebindeki parayı vermiş. Bu konu tamamen yapımcıların görevi olmasına rağmen yönetmen Robert Zemeckis de Hanks'e eşlik etmiş.

    Film tarihinin kült filmlerinden biri olan Forrest Gump'ın meşhur koşu sahnesi, Tom Hanks ve Robert Zemeckis sayesinde hayata geçirilebilmiş. Hanks ve Zemeckis, Forrest'ın Amerika'yı koşarak turlayabilmesi için ceplerindeki paraları kullanmışlar. Çünkü, film şirketi Paramount Pictures harcayacakları paranın karşılığının olmayacağına inanıyormuş. Hanks, Graham Basinger ile yaptığı röportajda bütçenin üstüne çıkmak için varını yokunu ortaya döktüğünü söyledi: "Zemeckis dedi ki bu sahne X dolara mal olacak. Ve hiç de ucuz değildi. Ben de tamam dedim. İkimizin miktarı bölüşeceğini ve Paramount'a geri getireceğimizi söyledi. Size parayı geri vereceğiz, ama sizler (Paramount) de karı bizimle daha fazla paylaşacaksınız. Stüdyo bunun harika olduğunu söyledi. Bizim için de iyiydi."

    Forrest Gump, The Lion King'den sonra 1994 yılında 683 milyon dolar ile en çok gişe hasılatı elde eden film olmuştu. 6 Oscar ödüllü filmin konusu ise şöyleydi: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top