Hesabım
    57. Altın Portakal Film Festivali İzleyicileriyle Buluşmaya Hazır!

    Altın Portakal'da geri sayım başladı!

    Bu yıl 57. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalin Yıldızların Altında adı altında gerçekleştirilecek olan açık hava film gösterimleri için biletler bugünden itibaren online olarak satışa çıkarıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde yapılan 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal ve Uluslararası Yarışma kategorileriyle birlikte sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin biletleri bugünden itibaren biletix üzerinden satışa sunuldu. 1 Ekim tarihinde ise gişeden alınabilecek. Film gösterimleri, coronavirüs salgını nedeniyle açık havada yapılacak. Gösterim mekanları Cam Piramit Yanı, Konyaaltı Sahili ve AKM Amfi Tiyatro olacak. Ayrıca festivalde sağlık çalışanları da unutulmadı ve onlara özel olarak posterler tasarlandı. Posterleri diğer yüzünde ise usta sanatçı Fatma Girik bulunuyor.

    Altın Portakal Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj, Uluslararası Uzun Metraj, Ulusal Belgesel gibi yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca Antalya Film Forum ile yapım aşamasında ya da proje aşamasında olan filmler ile diziler maddi destek görecek. Altın Portakal Sinema Okulu aracılığıyla bu yıl tam 250 öğrenci, festivalin konuğu olacak. Ancak coronavirüs nedeniyle bu yıl fiziki olarak ağırlanmaları yerine çevrimiçi derslere katılımları sağlanacak. Dersleri Ahmet Gürata, Atasay Koç, Ceylan Özgün Özçelik, Evrim Kaya, Köken Ergun, Müge Büyüktalaş ve Selda Taşkın verecek ve 9 Ekim'e kadar dersler sürdürülecek.

    Bu sırada Antalya Altın Portakal'ın ödüllü filmleri MUBI'de gösterime sunulacak. 3 Ekim'den 30 Kasım'a kadar MUBI üzerinden filmler izlenebilecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali biletleri öğrenciler için 3 TL, yetişkinler için 5 TL olacak. Festivali, 3 ile 10 Ekim tarihleri arasıda izleyici karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top