Hesabım
    Berlin Film Festivali, Kurucularının Nazi Olduğunu Onayladı

    Berlin Film Festivali'nden Alfred Bauer açıklaması geldi.

    Berlin Film Festivali yönetimi, büyük bir tartışmaya neden olan Alfred Bauer konusunda resmi bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Nazi olduğu iddia edilen Alfred Bauer adına verilen ödülün kaldırılmasına karar verilmişti. Şimdi ise festival, Bauer'in Nazi olduğunu kesin olarak kabul etti.

    1987 yılından 2019 yılına kadar yönetmen Alfred Bauer adına verilen Gümüş Ayı Ödülü'nden Bauer'in adı kaldırılmıştı. Nedeni ise bir Alman gazetesi olan Die Zeit'in ortaya çıkardıklarına göre Alfred Bauer, Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı olarak görev yapan Joseph Goebbels ile yakından ilişkili olması. Goebbels aynı zamanda Adolf Hitler'in sadık dostu olarak da biliniyordu. Bakanlık altında Reich Film Office adında olan ve film endüstrisini kontrol etmeye yönelik kurulan şirkette Bauer önemli bir görev üstleniyordu. Reich Film Office, bakanlığa film endüstrisi hakkında bilgi sağlamak için bir çeşit kaynak olarak kullanılıyordu.

    Şimdi ise Alfred Bauer'in hayatı üzerinde yapılan çalışmaların sonuçları açıklandı. Söylenenlere göre Bauer 1945 yılında aktif olarak Nazi bürokrasisinde rol üstleniyor, ama bunu gizli olarak yapıyordu. 7 ay süren araştırmalar Leibniz Institute for Contemporary History tarafından ortaya çıkarıldı ve Alman gazetesi Zeit'in iddiaları sonucu çalışma başlatılmıştı. Zeit'in ortaya attığı tüm iddiaların doğru olduğu, Bauer'in Joseph Gobbels ile yakın ilişki içerisinde olduğu açıklandı.

    Berlin Film Festivali'nden ise şu açıklama geldi: "Alfred Bauer hakkında Reichsfilmintendanz'de bilimsel olarak ortaya çıkarılan buluntular ve Naziler'in yok edilme sürecindeki davranışları şaşırtıcı. Bununla birlikte 1945'ten sonra kurulan kuruluşların Nazi geçmişlerini araştırmada önem taşıyor. Savaş sonrası nelerin Alman kültürünü şekillendirdiği sorusu akıllarda beliriyor. Ayrıca yeni bilgiler, Berlinale'in kurulduğu ilk zamanlar konusundaki fikirleri de değiştiriyor."

    Berlin Film Festivali, geçtiğimiz yıl Şubat ile Mart ayları arasında gerçekleştirilmişti. 2021 yılında da aynı tarihlerde sinemaseverlerle buluşacağı düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top