Hesabım
    Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora "Aile Hükümeti"ni Anlattı

    Aile Hükümeti, çok yakında vizyondaki yerini alacak.

    Burak Demirdelen'in yönetmenliğini üstlendiği Aile Hükümeti için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta içerisinde sinemalardaki yerini alacak olan Aile Hükümeti'ni başrol oyuncuları Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora anlattı. Başarılı oyuncular çekim sürecinde yaşadıklarından bahsettiler ve filmden ipuçları verdiler.

    Alper Saldıran, ilk çekim gününü şu sözlerle anlattı: “İlk set günleri genelde yorucu ve heyecanlı olur, yeni kurulmuş bir dünyaya ilk adım. Yoğun bir ilk günün ardından uyumak hayalleriyle otele vardığımda içeriden gelen bağlama ve türkü sesleri dikkatimi çekti. İçeri girer girmez bir baktım, o gün çalışmayanlar toplanmış bağlama çalıyor. Uyuma hayalleri bir anda bitti ve yanlarına oturdum. İnanılmaz keyifliydi. Yorgunluk bir anda bitti. O an filmimiz çok güzel olacak dedim. Sabahları set, akşamları saz, söz, muhabbet ile nasıl geçtiğini anlamadık.”

    İlk uzun metraj film deneyimini Aile Hükümeti ile yaşayan Aslıhan Malbora ise şu sözleri sarf etti: “Aile Hükümeti ilk filmim, ilk göz ağrım. Bu yüzden hep gönlümde bambaşka bir yerde olacak. Dizi setinden çıkıp koşturarak Asos’a gittim. Topuklu ayakkabılardan,  çarığa.  Dönüp baktığımda bol kahkahalı, neşe içinde geçen günler hatırlıyorum. Çalışması çok keyifli ve huzurla geçen bir iş oldu benim için. Bunların yanında Asos’un güzelliği akışı çok güzel destekledi.”

    Aile Hükümeti'nin konusu ise şöyle: Salih, Elaldı köyüne atanan genç bir öğretmendir. Köydeki yeni hayatına alışmaya çalışan Salih, köyün güzeller güzeli kızı Zeynep’e aşık olur. Onun en büyük korkusu, akraba evliliklerinin sık görüldüğü köyde, Zeynep'in de evlendirilimesidir. Bu soruna bir çözüm bulmaya çalışan Salih, Aile Bakanlığı'na dilekçe yazar. Salih'in yazdığı dilekçeler sonrası harekete geçen bakanlık, köydeki aile hayatının düzene sokulabilmesi, yaşanan sorunların çözülebilmesi için bir proje hazırlar. Projeye göre, herkes resmi nikah kıyacak ve akrabası ile evlenmeyenler, oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır. Bunun ardından evlenmeleri uygun olanları listelemeye başlayan Salih, beklemediği bir sonuç ile karşılaşır. Listeye göre insanlar sevdiklerinden ayrı düşüp, başkalarıyla eşleşince işler karışık bir hal alır.

    Aile Hükümeti 9 Ekim tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top