Hesabım
    Clint Eastwood, ‘Cry Macho’ Uyarlamasını Yönetecek ve Başrol Oynayacak

    Yaşayan efsane Clint Eastwood'un yeni projesi belli oldu

    Clint Eastwood, çoğu filminde beraber çalıştığı Warner Bros. için çekeceği macera-drama “Cry Macho”nun yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrolünü üstlenecek. Al Ruddy ve Jessica Meier, Tim Moore ve Eastwood'la birlikte Warner merkezli Malpaso Prodüksiyon Şirketi aracılığıyla prodüksiyonu yapacak.

    Proje, senaryoyu Nick Schneck'le birlikte yazan N. Richard Nash'in 1975 tarihli romanına dayanıyor. Film, ilk kez 2011 Cannes Film Festivali sırasında bir proje olarak açıklandı. New York Times, Arnold Schwarzenegger'in Ruddy yapımcılığına katıldığını, Brad Furman'ın filmi yöneteceğini ve çekimlerin New Mexico'da planlandığını bildirdi. Eastwood da bahsi geçen hikayede başrol oynamayı ve yönetmeyi amaçlamıştı ama bunu bir kenara bırakıp, 1988 yapımı Kirli Harry serisi filmi “The Dead Pool”u yapmaya karar verdi. Schwarzenegger projesi de asla gerçekleşmedi.

    "Cry Macho", Meksikalı bir çocuğu Mexico City'deki annesinde kaçırıp, Texas'taki babasına (aynı zamanda eski patronu) teslim ederek 50.000 dolar kazanmayı planlayan yıkık bir at eğitmeninin hikayesini anlatıyor. 

    Mayıs ayında 90 yaşına giren Eastwood, filmlerini hızlı bir şekilde ve bütçe dahilinde çekebilmesiyle ünlü. Eastwood, yakın zamanda iki gerçek hikayeyi sinemaya kazandırdı. Bir bombalama olayı sonrası önce şüpheli, sonra kahraman olan bir güvenlik görevlisinin hayatını anlattığı "Richard Jewell" ve savaş gazisi olup, uyuşturucu ticareti yaparken yakalanan Earl Stone'un hikayesini izlediğimiz "The Mule" eleştirmenlerden de olumlu yorumlar kazandı.

    Eastwood dört Akademi Ödülü kazandı. “Million Dollar Baby” ve "Unforgiven" filmleriyle hem yönetmen, hem yapımcı olarak En İyi Film ödüllerini evine götümeyi başardı. “Mystic River”, “Letters From Iwo Jima” ve “American Sniper” filmleri En İyi Film, “Million Dollar Baby” ve “Unforgiven” performansları için En İyi Erkek Oyuncu adaylıkları ve “Mystic River” ve "Letters from Iwo Jima" için En İyi Yönetmen adaylığı da Eastwood'un Oscar başarıları arasında. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top