Hesabım
    3. Uluslararası İzmir Film Festivali, Rekor Sayıda Oylamaya Sahip Oldu

    Türkiye'nin ilk vizyon filmleri festivali olan İzmir Film Festivali'nden yeni haberler geldi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Asitem tarafından düzenlenen 3. İzmir Film Festivali'nden yeni bir haber geldi. Eylül ayı içerisinde düzenlenen festival için yapılan oylama sayesinde 169 ülkeye ve 5 milyon oya ulaşıldı. Türkiye'nin ilk vizyon filmleri festivali İzmir Film Festivali adını dünyanın dört bir yanına duyurmayı başardı.

    Asitem / Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer SARIKAYA, 3. İzmir Film Festivali için yapılan bu oylama konusunda şu sözleri sarf etti: "Altın Artemis ödüllerini Covit 19 sürecinde dijitalde yaptığımız organizasyonlarla vermemize rağmen bir kez daha başarılı bir süreç yaşadık. Yurt dışı ve yurt içinde 3 aydır sürdürdüğümüz tanıtım kampanyaları ile dünyanın dört bir tarafına ulaşmayı başardık. İzmir’in ve Türk Sinemasının adını milyonlar kanalı ile 169 ülkeye ulaştırdık."

    Geçtiğimiz yıl 2. İzmir Film Festivali'nde yapılan oylama, 4 milyon kişiye ulaşmıştı. Bu yıl 5 milyon 363 bin 27 oy ile rekor kırıldı. Başkan Sarıkaya sözlerine şu şekilde devam etti: "Altın Artemis ödül töreninin kırmızı halı geçişi eşliğinde Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılması planlanırken Covid-19 önlemleri kapsamında Medusa Medya stüdyolarından dijital olarak organize edildi. Birbirinden değerli filmlerin, oyuncuların, yönetmen ve senaristlerin ödüllendirildiği festivalde 169 ülke üzerinden 5 milyon 363 bin 27 oy kullanılması bizim için çok büyük ve anlamlı geri dönüş oldu."

    İzmir Film Festivali'nin dünya çapındaki en büyük takipçisinin İsrail olduğu açıklandı. Mısır, Suudi Arabistan, Romanya, ABD, Arnavutluk, Irak, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail'i takip eden ülkeler arasında yer aldı. 3. İzmir Film Festivali 22 ile 26 Eylül tarihleri arasında düzenlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top