Hesabım
    Charlie Kaufman ve ‘Handmaid’s Tale’in Yönetmeni Reed Morano ‘Memory Police’i Uyarlıyor

    Film, Yoko Ogawa'nın romanından Amazon için uyarlanıyor

    Andy Kropa/Invision, Anthony Behar/Sipa

    "The Handmaid's Tale" yönetmeni Reed Morano ve Oscar ödüllü senarist Charlie Kaufman, Amazon Studios için Yōko Ogawa'nın gerçeküstü romanı "The Memory Police"in uzun metrajlı versiyonunu hazırlıyor. Morano yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek. Kaufman ise, devlet gözetiminin dehşetini anlatan ve Orwellian roman olarak tanımlanan "The Memory Police"in senaryosunu yazacak.

    Hikaye, nesnelerin kaybolduğu isimsiz bir adada geçiyor. Önce şapkalar, sonra kurdeleler, kuşlar, güller kayboluyor. Sakinlerin çoğu bu değişikliklerden habersizken, kayıp nesneleri hatırlayabilen çok az kişi, kaybolan eşyaların unutulmasını sağlamaya kararlı olan acımasız Hafıza Polisi korkusuyla yaşıyor. Genç bir romancı, kitap editörünün hâlâ hatırlayabilenlerden biri olduğunu anladığında, onu döşeme tahtalarının altındaki bir odaya saklıyor.

    Morano, Hulu’nun hit programı “The Handmaid’s Tale”in ilk üç bölümünü yönetti ve drama dizisi yönetmenliği için Emmy ve Yönetmenler Birliği ödüllerini kazandı. "The Handmaid’s Tale" pilotu için en iyi yönetmen Emmy'si kazanan Morano, bu anlamda ödüle uzanan ilk kadın yönetmen unvanını elde etti. Uzun metrajlı filmleri arasında “I Think We’re Alone Now”, “Meadowland” ve “The Rhythm Section” sayılabilir. Ayrıca; Naomi Alderman romanından uyarlanan 10 bölümlük bir dizi olan "The Power" ve Nicole Kidman'ın başrol oynadığı "Pretty Things" romanından uyarlanan Amazon dizisini yönetenler arasına katıldı. 

    Kaufman, "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" filminin orijinal senaryosu için Akademi Ödülü'nü kazandı. "Being John Malkovich" ve "Adaptation" senaryolarıyla ve "Anomalisa" için en iyi animasyon filmi dalında Oscar'a aday gösterildi. Son olarak Netflix için Jesse Plemons ve Toni Collette'in başrol oynadığı "I’m Thinking of Ending Things" filmini yazdı ve yönetti. Bu yıl için de adı Oscar dedikodularında sıkça geçiyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top