Hesabım
    Netflix, Joe ve Anthony Russo'nun Yapımcılığındaki "Mosul"u Satın Aldı

    Netflix, iddalı aksiyon filminin haklarını elde etti

    İzleyicileri, bir özel harekat birimiyle, evleri yakıp yıkan teröristler arasındaki kavgaya sürükleyen aksiyon filmi Musul”un hakları Netflix tarafından satın alındı. Anlaşma, "Musul"un Venedik Film Festivali'nin 2019 seçkisinde gösterime girmesinden bir yıl sonra gerçekleşti. Film, festivalde yer almasına rağmen, popüler bir savaş aksiyon filmi olabilecek potansiyele sahip. Aynı zamanda, Russo Kardeşler için daha düşük profilli bir yapım anlamına da geliyor.

    Eski Weinstein Company yöneticisi David Glasser tarafından işletilen 101 Studios, filmi yayınlama niyetiyle satın aldı. Bu planlar suya düştü ve dolayısıyla Netflix'le yeni bir anlaşma yapıldı. “Musul”, “Avengers: Endgame”in yönetmenleri Anthony Russo ve Joe Russo tarafından AGBO şirketleri aracılığıyla tamamlandı.

    Anthony Russo, filmin 2019 Toronto Film Festivali'nde gösterilmesinden kısa bir süre önce Variety'le yaptığı röportajda; "Bunun alışılmadık olduğunu biliyoruz ama umarız küresel sinema pazarının yeni fikirlere açık olduğunu ve yeni fikirlerin heyecan yarattığını ispatlayabiliriz. Joe ve ben inşa ettiğimiz sermayeyi, bunun gibi filmlerin izleyici bulmasına yardımcı olmak için kullanmak istiyoruz." dedi.

    Filmin yapımcılığını daha önce “The Old Man and the Gun”ın arkasında bulunan New Yorker Studios yaptı. Film, “Deepwater Horizon” ve “World War Z” filmleri yazan Matthew Michael Carnahan tarafından kaleme alındı ve yönetildi. "Musul", Carnahan’ın ilk yönetmenlik denemesi oldu. Film, Luke Mogelson’un The New Yorker’ın 2017 tarihli bir Orta Doğu makalesinden esinlenerek oluşturuldu. Netflix, planlanan tarihe göre, "Musul"u Kasım 2020'de yayınlayacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top