Hesabım
    Usta Yönetmen Zhang Yimou, Yeni Filminin Hazırlıklarına Başladı

    Destansı filmlere imza atan yönetmen, bu kez savaş filmi çekecek

    Çinli yetkililer, İngilizce karşılığı "The Coldest Gun" anlamına gelen, yönetmen Zhang Yimou'nun Kore Savaşı dönemini anlatan yeni filmini resmen duyurdu. Senaryo, Chen Yu tarafından yazılacak. İkili, aynı zamanda yaklaşmakta olan suç gerilim filmi Under the Light”ta da beraber çalışıyor. Li Feng Culture, filmin yapımcılarından biri olacak. Şirket, 1 Ekim'de sinemalarda gösterilmeye başlanan ve bugüne kadar 289 milyon dolar kazanan "My People, My Homeland" filminin de arkasındaydı.

    Çarşamba günü ortaya çıkan resmi bir hükümet başvurusuna göre, proje Çinli yetkililer tarafından onaylandı ve hazırlıklar başladı. Film, Kore Savaşı sırasında ABD askerlerine karşı savaşan 22 yaşındaki Zhang Dagong adlı keskin nişancının hikayesini anlatacak. Karakter, 1951'de Çin ordusuna katılan ve ertesi yıl Kore'deki savaş alanına giren, 1931 doğumlu bir Jiangsu yerlisi olan Zhang Taofang'un hikayesine dayanacak. Taofang, 32 günde 435 atışla 214 Amerikan askerini öldürerek veya yaralayarak rekor kırdı. 2007 yılında ise vefat etti.

    Film, Kore Savaşı'nın 70. yıldönümünü kutlamak için vatansever bir anlatı olarak tasarlandı. Film eleştirmeni ve yapımcı Tan Fei cuma günü, "Tarihi gerçeklerle, film izleyicileri bir kez daha ABD'nin güçlü olmasına rağmen rakipsiz olmadığını anlayacak." dedi. 70 yaşındaki yönetmen Zhang'ın halihazırda tamamlanmış ve gösterilmeyi bekleyen üç filmi daha var. Bunların ilki, daha önce sansürlenmiş Kültür Devrimi dönemine ait, bir tiyatro oyunu için onaylanan ve sinemaya uyarlanan “One Second” adlı drama. Diğer iki filmse, aksiyon gerilim filmleri "Impasse" ve "Under the Light" 

    Zimou filmleri daha önce üç kez Oscar adaylığı kazandı. 1990 yapımın "Ju Dou", 1991 yapımı "Raise the Red Lantern" ve 2003 yapımı "Hero" filmleri en iyi uluslararası uzun metrajlı film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Son olarak izleyiciyle buluştuğu film 2018 yapımı Shadow oldu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top