Hesabım
    Patty Jenkins, Sinemaların Geri Dönüşü Olmayan Bir Yola Girdiğini Söylüyor

    Wonder Woman filmlerinin yönetmeni, sinemaların durumuyla ilgili konuştu.

    Wonder Woman filmlerinin başarılı yönetmeni Patty Jenkins, yılın en önemli yapımlarının durmadan ertelenmesi ve sinemaların tam olarak açılamaması hakkında konuştu. Özellikle Amerika'daki sinema salonlarıyla ilgili açıklama yapan Jenkins, umut vaat eden bir konuşma gerçekleştirmedi.

    Devam filmi Wonder Woman 1984, tam dört kez vizyon tarihinin değiştirilmesine maruz kaldı. İlk tarihi 5 Haziran 2020 iken 14 Ağustos, 2 Ekim ve son olarak 25 Aralık tarihi takvimlerde işaretlendi. Ancak bu tarihin de bir kesinliği bulunmuyor. Çünkü coronavirüs salgınının seyri her geçen gün değişiklik gösteriyor. Diğer yandan Hollywood'un ünlü yönetmenleri, Amerika hükümetini sinema salonlarına yardım edilmesi için harekete geçirmeye çalışıyor. Yönetmen Patty Jenkins, bu konuda şu sözleri sarf etti: "Eğer tamamen kapatılırlarsa bunun geri dönüşü olmaz. Sinema salonlarını sonsuza kadar kaybedebiliriz. Aynı şey eğer ki kar edilebilir hale getirilmezse müzik endüstrisinde de olabilir. Bence hiçbirimiz çocuklarımızı film izlemek için oturma odasına götürmek istemiyoruzdur ya da buluşmalar için bir mekanın kalmamasını istemiyoruzdur."

    Amerika'nın yaşadığı durum aslına bakılırsa neredeyse tüm dünyaya hakim durumda. Ülkemizde şimdiden birkaç sinema salonunun, tiyatronun ve konser, etkinlik mekanlarının kapatılmasına karar verildi. Filmler vizyona girmeye devam ediyor ve sinemaların hareketlenmesi için kampanyalar düzenleniyor. Ancak aynı durum diğer eğlence ve sanat sektörüne ait mekanlarda geçerli değil.

    Patty Jenkins'in yönetmeni olduğu Wonder Woman 1984, ülkemizdeki izleyicileriyle tüm dünyayla birlikte 25 Aralık 2020 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top