Hesabım
    8. Engelsiz Filmler Festivali Başladı!

    8. Engelsiz Filmler Festivali, izleyici karşısına çıkmaya başladı.

    Bu yıl 8. kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, 12 Ekim'den itibaren sinemaseverlerin karşısına hiçbir engel tanımadan çıkıyor. Coronavirüs salgını nedeniyle festival bu yıl çevrimiçi olarak düzenleniyor ve tüm Türkiye'deki izleyicileriyle buluşuyor. Festival, “Çocuklar İçin” seçkisi, “Uzun Lafın Kısası” seçkisi, “Köpek Filmi” ve “Aether” ile başladı.

    12 ile 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 8. Engelsiz Filmler Festivali başladı. Film gösterimlerinin yanı sıra izleyiciler online olarak film ekipleriyle söyleşilerde buluştu. Aether filmine imzasını atan Ruken Tekeş, Köpek Filmi'nin yönetmeni Cem Hakverdi, Barınak Hep Beraber projesinin yöneticisi Burcu Çağlayan, Festival Yönetmeni Ezgi Yalınalp'in moderatörlüğündeki söyleşide yer aldı. Aether, aynı zamanda Engelsiz Yarışma'da bulunuyor.

    8. Engelsiz Filmler Festivali'nin ilk gününe ait olan diğer söyleşiler “Uzun Lafın Kısası I” seçkisinde yer alan “Aries” filminin yönetmeni Dila Bulut, “Ayrık Otu” filminin yönetmeni Doğuş Minsin, “Cadı Üçlemesi 13+” filminin yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik, “Hello Afrika” filminin yönetmeni Hasan Serin ve “Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et” filminin yönetmeni Nihan Belgin ile Program Koordinatörü Gamze Hamamcıoğlu moderatörlüğünde yapıldı.

    Engelsiz Filmler Festivali'nin gösterimleri ve söyleşileri tamamen ücretsiz olarak izleyici karşısına çıkıyor. Dünyadan, Çocuklar İçin ve Uzun Lafın Kısası seçkileri ile, NORMALİ ARARKEN teması kapsamında Eski Normal: Beden, Eski Normal: Mekan, Eski Normal: Hayvan, Eski Normal: Şehir ve Eski Normal: Sanal Benlik kategorilerinde filmler ve bu filmlerin söyleşileri festival kapsamında bulunuyor.

    Festival, 18 Ekim'e kadar devam edecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top