Hesabım
    Cary Joji Fukunaga'nın Hiroşima Konulu Filminin Yazarı Tom Stoppard Olacak

    Cary Joji Fukunaga ve Tom Stoppard iş birliğine gidiyor.

    No Time To Die'ın yönetmeni Cary Joji Fukunaga, yeni bir proje için harekete geçiyor. Açıklamalara göre Shockwave adını alacak olan filmin senaryosunu Oscar ödüllü Tom Stoppard kaleme alacak. Film, 1945 yılında Japonya'yı etkisi altına alan ve Amerika'nın attığı Hiroşima atom bombasını konu edinecek. Filmin yıllardır Universal Pictures altında geliştirilmeye çalışıldığı biliniyor.

    Stephen Walker'ın kaleme aldığı ve kurgu olmayan Shockwave: Countdown to Hiroshima kitabı beyaz perdeye aktarılıyor. Japonya'ya çok büyük zarar veren Hiroşima atom bombası patlaması, Shockwave'in konusunu oluşturuyor. Söylenenlere göre Walker'ın kitabı, Hiroşima patlamasının üç hafta öncesinden başlıyor. Manhattan Project bilim insanlarının New Mexico çöllerinin ortasında geliştirdikleri nükleer bombayı gözler önüne seriyor. Ayrıca kitap, Amerikan Başkanı Truman başta olmak üzere bu korkunç olayın arkasında olan isimleri masaya yatırıyor.

    Cary Joji Fukunaga'nın yöneteceği, Tom Stoppard'ın yazarı olacağı Shockwave'in yapımcıları arasında Tim Bevan ve Eric Fellner bulunuyor. Fukunaga, Sin Nombre, Jane Eyre, Beasts of No Nation, True Detective ve Maniac gibi yapımlara imzasını atmıştı. Tom Stoppard ise Shakespeare In Love ile Oscar ödülüne layık görülmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top