Hesabım
    Joaquin Phoenix Yeni Filminde Napolyon'u Oynayacak!

    Filmin yönetmen koltuğunda efsane bir isim var..

    Joaquin Phoenix, Ridley Scott’ın 19. yüzyılda yaşayan Fransız imparatoru hakkındaki yeni biyografisi “Kitbag”de Napoleon Bonaparte'ı canlandıracak. "Kitbag", Napolyon’un kökenine ve karısı Josephine'le olan değişken ilişkisine odaklanacak. İki Oscar'lı isim bu destansı proje için anlaşmayı imzaladı ve önümüzdeki yıl sete girilecek.

    Napolyon, Fransız Devrim Savaşları sırasında askeri kampanyalara liderlik etti ve 1804'ten 1814'e kadar Fransa'nın imparatoruydu. Aynı zamanda, Waterloo'da yenilmeden önce ülkeye bir dizi savaşta komutanlık yaptı. Önce Elba Adası'na, daha sonra 51 yaşındayken, 1821'de öldüğü Saint Helena'ya sürüldü. Haberi ilk kez bildiren Deadline'a göre, filmin başlığı "Her askerin çantasında gizli bir general asası vardır" sözünden geliyor.

    "Kitbag", planlamanın ilk aşamalarında ve Disney’in 20th Century Stüdyoları'nda çekilecek. Proje, Scott Free yapım şirketi aracılığıyla yönetilecek ve yapımcılığını Kevin Walsh'la birlikte yönetmen Ridley Scott gerçekleştirecek. Scott, senaryoyu yazmak için senarist David Scarpa'yla birlikte çalışacak. Scarpa ve Scott, daha önce 2017 polisiye gerilim filmi “All the Money in the World”de birlikte çalışmıştı.

    Scott ayrıca; Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck'in başrollerini paylaştığı “The Last Duel”in prodüksiyonunu tamamladı ve mart ayında, Lady Gaga'nın Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver ve Jared Leto'yla birlikte rol alıp Patrizia Reggiani olarak yer alacağı “Gucci”nin İtalya yapımına başlayacak. Scott, "Gladiator", "The Martian", "Black Hawk Down" ve "Thelma & Louise" filmleriyle en iyi yönetmen dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 

    Phoenix, geçen yıl “Joker” filmiyle en iyi erkek oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazandı. “Walk the Line”, “The Master” ve “Gladiator” performanslarıyla da aday gösterildi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top