Hesabım
    Oscar Sahibi Ava DuVernay'in Yeni Projesi Belli Oldu

    Ödüllü yönetmen, bir kitap uyarlamasıyla geliyor!

    Prakash Shroff / Vogue

    Ava DuVernay, “13th” belgeseli ve mini dizisi “When They See Us”ın başarısının ardından ilk uzun metrajlı filmini Netflix için çekiyor. Oscar adayı film yapımcısı, Isabel Wilkerson’ın eleştirmenlerce beğenilen kitabı “Caste: The Origins of Our Discontents”in uzun metraj uyarlamasını yazacak, yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek.

    "Caste" adlı film uyarlaması, Amerika'yı şekillendiren ve bugün eski nesillere dayanan bir bölünmeler hiyerarşisi tarafından tanımlandığını anlatan söylenmemiş sistemi incelemek için çok katlı bir yapı kullanacak. Pulitzer Ödülü sahibi Wilkerson tarafından Ağustos 2020'de yayınlanan roman, New York Times'ın en çok satanlar listesine giren ve Oprah's Book Club seçimi olan bir eser. DuVernay, Array Filmworks'ten Sarah Bremner ve Paul Garnes'la birlikte "Caste" yapımcılığını üstlenecek. Netflix yöneticisi Tendo Nagenda, daha önce Madeleine L'Engle’in klasik hikayesinin 2018 uyarlaması olan “A Wrinkle in Time”da birlikte çalıştıktan sonra bu proje için DuVernay'le tekrar ortak olacak.

    Proje, DuVernay ve Netflix arasındaki işbirliği serisinin en sonuncusu. 2016'da Amerika'daki ırksal adaletsizlik ve kitlesel hapsedilme tarihine odaklanan bir belgesel olan “13th”nin yönetmenliğini yaptı. Köleliği kaldıran 13. değişikliğin ardından adını alan film, BAFTA, Emmy ve Peabody ödüllerinin yanı sıra DuVernay'e Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ilk siyahi kadın yönetmen olma unvanını da kazandırdı. DuVernay’in bir sonraki Netflix projesi 2019 yapımı "When They See Us", "Exonerated Five"ın hikayesini anlattı. Dört bölümlük mini dizi 16 Emmy adaylığı kazandı.

    DuVernay ayrıca, platform için atlet ve aktivist Colin Kaepernick'in hayatına dayanan "Colin in Black & White" adlı bir dizi hazırlarken, bir yandan da yönetmenliğini yapacağı DC filmi "The New Gods" üzerinde çalışıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top