Hesabım
    George Clooney, "Calico Joe"yu Uyarlayacak

    George Clooney, yeni bir filmin daha yönetmeni olacak.

    George ClooneyMidnight Sky filminin ardından yönetmenlik kariyerine "Calico Joe" ile devam edecek. John Grisham'in 2012 yılında piyasaya sunulan kitabı Calico Joe, hayatı trajediye dönüşen bir beyzbol oyuncusunun hikayesini anlatıyor. Roman, Ray Chapman'ın hayatından ilham almış olsa da, kurgu bir karaktere yer veriyor.

    Carico Joe, 1973 yılında atıcı olarak sürdürdüğü beyzbol kariyeri sona eren ve geleceğin yıldızı gözüyle bakılan genç bir oyuncuyu konu ediniyor. Oyuncu, başına gelenler nedeniyle 30 yıl boyunca komada kalır. Kurgu ve gerçeğin bir arada verildiği kitap, New York Mets ve Chicago Cubs gibi takımlara kurgusal oyuncuları yerleştirirken, Yogi Berra gibi gerçek isimlere de yer veriyor. Aynı zamanda kitaptaki maçlar gerçekten var olan stadyumlarda gerçekleştiriliyor. Calico Joe, ilhamını Ray Chapman'ın yaşadıklarından alıyor. Chapman, Yankees atıcısı Carl Mays'in kafasına isabet ettirdiği top nedeniyle 12 saat içerisinde hayatını kaybetmişti. Olay, 1920 yılında gerçekleşti. Aynı zamanda yazar John Grisham'ın gençliğinde de böyle bir olay deneyimlediği biliniyor.

    George Clooney, Calico Joe'nun yönetmeni olacak. Aynı zamanda yönetmenin her daim ortağı olan Grant Heslov, bir kez daha bir projede Clooney ile birlikte yer alacak. Şimdilik Heslov filmin senaryosuyla ilgileniyor. Ancak yeni bir senarist bulunacağı söyleniyor. Clooneyi Catch-22, Good Night Good Luck, Suburbicon gibi yapımların yönetmenliğini üstlenmişti. Ayrıca son olarak Netflix'e The Midnight Sky isimli filmini gösterime sokacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top