Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali'nin Basın Toplantısı Gerçekleştirildi!

    8. Boğaziçi Film Festivali, basın toplantısında gazeteciler ile buluştu.

    8. Boğaziçi Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak düzenlenen basın toplantısında festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç ve Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay konuşma gerçekleştirdi. Bu yıl Boğaziçi Film Festivali kapsamında coronavirüse karşı tüm önlemler alınarak film gösterimlerinin fiziki olarak gerçekleştirileceğini belirtildi.

    Boğaziçi Film Festivali'nin çevrimiçi basın toplantısında, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için 64 film başvurusu, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması için ise 547 film başvurusu yapıldığı resmi olarak açılandı. Festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bu yıl film gösterimlerimizi #HerŞeyeRağmen sadece sinema salonlarında yapmaya karar verdik çünkü bizlerin sinemalara, sinemaların da bizlere ihtiyacı var. Yeni normalde birçok yere önlemimizi alarak gidiyorsak eminim ki sinemalara gitmenin de bir sakıncası yok, hatta sinemalarda alınan önlemlerin tamamını düşündüğümüzde seyircilerimizin gönül rahatlığıyla gelmesinin önünde hiçbir engel yok."

    Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümüne ait olan Bosphorus Film Lab Direktörü İpek Tugay ise Bosphorus Film Lab ve First Cut Lab kapsamında aha önce uluslararası başarılar elde etmiş deneyimli yönetmenlerin yanı sıra ilk filmini yapacak olan yönetmenlerin de yer alacağını belirtti.  30 ülkeden 60 filmin seçkisinde yer aldığı 8. Boğaziçi Film Festivali'nin açılış filmi Majid Majidi'nin yeni filmi Sun Children olacak. Boğaziçi Film Festivali'nin gündüz seans biletleri 13.00 ve 15.30, akşam seans biletleri ise 18.00 ve 21.00 saatleri seçenekleriyle satılacak. Gündüz seanslarının bilet fiyatları 10 TL, akşam seanslarının bilet fiyatları 15 TL olarak belirlendi. Kısa film gösterim biletleri ise 5 TL'ye satın alınabiliyor. Festivalin tüm detaylarına www.bogazicifilmfestivali.com üzerinden ulaşılabiliyor.

    8. Boğaziçi Film Festivali, 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top