Hesabım
    Chadwick Boseman’ın Son Filmi ‘Ma Rainey’s Black Bottom’dan Fragman

    Film, Oscar tahminlerinde üst sıralarda yer alıyor

    Yakın zamanda kaybettiğimiz Chadwick Boseman’ın rol aldığı son film olan “Ma Rainey’s Black Bottom”, aktörün smokin giydiği ve başrol oyuncusu Viola Davis'le birlikte blues müziği icra ettiği ilk fragmanını yayınladı. August Wilson’ın aynı adlı ve bol ödüllü oyununa dayanan film, Davis'in canlandırdığı çığır açan blues sanatçısı Ma Rainey'in hikayesini anlatıyor.

    1927'de Chicago'da geçen hikayede, müzisyenler, ırk, müzik, ilişkiler ve siyahi sanatçıların sömürü meseleleriyle boğuşuyor. Boseman, eski moda şarkılara çağdaş bir dönüş yaparak Chicago müzik sahnesinde kendi izini bırakmayı arzulayan hırslı bir trompetçi olan ve Ma’nın sevgisine ilgi duyan Levee'yi canlandırdı.

    Filmin yönetmenliğini, "Angels in America: Millennium Approaches" oyununu ve "Bring in 'da Noise, Bring in' da Funk" müzikalini yöneterek Tony ödülleri kazanan George C. Wolfe üstleniyor. Wolfe, 1993 ile 2004 yılları arasında The Public Theatre'ın sanat yönetmenliğini yaptı. Diğer oyuncular arasında Glynn TurmanColman Domingo ve Michael Potts yer alıyor. Yeni filmin yapımcılığını Todd Black, Denzel Washington ve Dany Wolf yaptı ve filmin senaryosunu Ruben Santiago-Hudson kaleme aldı.

    Boseman'a 2016 yılında 3. evre kolon kanseri teşhisi kondu ve ne yazık ki 4. aşamaya ilerledi. Bu durumu, ailesi ölümünden sonra açıkladı. Teşhisi hakkında hiçbir zaman halka açık konuşmasa da, film kariyerinin büyük bir kısmında tedavisi boyunca çalışmaya devam etti. Netflix, yardımcı oyuncu kategorisinde Boseman için Oscar adaylığı kampanyası yapabilir. Aktör, Spike Lee ve Netflix’in "Da 5 Bloods" filmiyle başka bir Oscar iddiasına da sahip olabilir ve iki kez aday gösterilebilir.

    "Ma Rainey’s Black Bottom", 18 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top