Hesabım
    "Hayaletler"e Varşova'dan Ödül Geldi!

    Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler, Varşova Film Festivali'nden ödülle döndü.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödüllü yapımı Hayaletler, Varşova Film Festivali'nden ödülle döndü. 18 Ekim'de sona eren festivalde Hayaletler'e FIPRESCI ödülü takdim edildi. Azra Deniz Okyay'ın yönetmenliğini üstlendiği Hayaletler, Genç FIPRESCI Jürisi'nin değerlendirmeleri sonucunda En İyi Film ödülünün sahibi oldu.

    Bu yıl 36. kez düzenlenen Varşova Film Festivali 9 ile 18 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıktı. Bu yılın aday yapımlarından biri de Hayaletler oldu. Bulgaristan, Polonya ve Romanyalı sinema yazarlarından oluşan Genç FIPRESCI Jürisi, Hayaletler'i En İyi Film Ödülü'ne layık gördü. Hayaletler ayrıca geçtiğimiz haftalarda sona eren Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 5 ödülün sahibi olmuştu.

    Azra Deniz Okyay'ın yönetmeni olduğu Hayaletler'in konusu ise şöyle: Hayaletler, elektriğin saatlerce kesik olduğu bir günde yolları kesişen dört insanın hayatına odaklanıyor. Saatlerce süren elektrik kesintisi, birçok insanın yaşamını etkiler. Yine şehirde karanlığın hüküm sürdüğü bir gün, hiphop dansçısı olmanın hayalini kuran Didem, kentsel dönüşüm fırsatçısı Raşit, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet ve mahallede yaşayan çocuklara gönüllü film dersi veren Ela’nın yolları kesişir. İstanbul’da Sucular semtinde yaşayan dört insanın yollarının kesişmesi ile onların birbirinden farklı hayatları da iç içe geçer.

    Hayaletler'in başrolünde Nalan KuruçimDilayda GüneşBeril Kayar ve Emrah Özdemir’in gibi isimler yer alıyor. Filmin yapımcılığını Dilek Aydın üstleniyor. Hayaletler, daha önce de Selanik Film Festivali'nde En İyi Senaryo ve Jüri Ödülü'ne layık görülmüştü. Ayrıca İstanbul Film Festivali'nin Köprüde Buluşmalar'ına seçilmiş ve Doha Film Festivali'nde post prodüksiyon desteği almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top