Hesabım
    "The Batman"de "The Mandalorian" Teknolojisi Örnek Alındı

    LucasFilm, The Batman için teknolojik açıdan ilham oldu.

    LucasFilm, yıllardır bir Star Wars dizisini hayata geçirmeye çalışıyordu. Ancak hem bu kadar yüksek bütçeli bir dizi için yapımcı bulmak zordu, hem de bunu bir dizi olarak televizyon zaman dilimlerine sığdırmak zordu. Ancak Industrial Light & Magic şirketinin kullandığı yeni teknolojiyle The Mandalorian'ın hayata geçirilmesi başarıyla sonuçlandı. Şimdi ise aynı teknolojinin The Batman filminde kullanıldığı ortaya çıktı.

    Matt Reeves'in yönetmenliğini üstlendiği, Robert Pattinson'ın ise başrolünde yer aldığı The Batman ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı. Bu detayların tamamı, The Mandalorian ile yakından ilişkili. Çünkü dizide kullanılan yeni teknoloji, artık 12 ay boyunca post prodüksiyon yürütülmesini gerektirmeyen gelişmeleri içeriyor. Ses ve görüntü gerçek zamanlı olarak tasarlanabiliyor. Sinematografiyi üstlenen Greig Fraser bu konuda şu sözleri sarf etti:

    "Neredeyse her filmin bu teknolojiyi bir şekilde kullanacağı bir dünya görüyorum. 250 milyon dolarlık bir blockbuster filmden 2 milyon dolar bütçeli bağımsız filmlere kadar sekanslar için kullanacaklar. Önceden inşa edilmiş bir stüdyo kiralanıyor ve sanki burası bir mekanmış gibi kullanılıyor. Yani bu teknoloji sahiplenilmeye başlandığı zaman, bu teknolojinin neleri başarabileceği anlaşıldığı zaman çok fazla kullanılacağına inanıyorum."

    The Batman ve The Mandalorian'da kullanılan bu görsel tasarım teknolojisini aynı zamanda Taika WaititiThor: Love and Thunder için kullanacak. ILM StageCraft LED seti, şimdilerde Avustralya'da inşa ediliyor. The Mandalorian'ın 2. sezonu 30 Ekim tarihinde yayınlanmaya başlayacak. The Batman'i 4 Mart 2022 tarihinde izleyeceğiz. Thor: Love and Thunder ise 11 Şubat 2022 tarihinde izleyici karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top