Hesabım
    3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin Jüri Başkanı Vedat Özdemir Olacak

    Dostluk Kısa Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu.

    Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin jüri başkanı resmi olarak açıklandı. Nefes: Vatan Sağolsun, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Ana Yurdu, Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok, Rauf ve Ceviz Ağacı gibi yapımların ödüllü görüntü yönetmeni Vedat Özdemir, 3. Dostluk Kısa Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini üstlenecek.

    T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası Dostluk Filmleri Festivali'nin, sinemaseverlerin karşısına çıkması için hazırlık yapılıyor. Geçtiğimiz yıllarda Hindistan’dan Filipinler’e, İran’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Suriye’ye dünyanın dört bir yanından 1500'e yakın başvuru olan festivalin jüri başkanı bu yıl Vedat Özdemir olacak. Kariyerine kısa film yöneterek başlayan Vedat Özdemir, kısa filmcileri ve dostluğu desteklemek için ilk defa bir film festivalinde jüri başkanlığı yapacak.

    3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali, büyük şair ve mutasavvıf Yunus Emre'yi anmayı hedefliyor. Asya'dan Avrupa topraklarına şiirleri dostluk ve kardeşlik ile bağdaştırılan Yunus Emre Türkiye'de ülkemizde edebiyat tarihinin temele taşlarından biri olarak kabul ediliyor. Dostluk Kısa Film Festivali sayesinde böylece Yunus Emre genç nesiller ve yeni sinemacılar tarafından da hatırlanmış olacak.

    Faysal Soysal'ın festival direktörü olduğu 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin başvuruları 5 Ekim'de sona erdi. Festival 4-5-6 Aralık tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top