Hesabım
    Tom Hanks'li "News of the World"den Fragman

    Oscar tahminlerinde adı geçen Western filminden fragman yayında

    Tom Hanks ve Paul Greengrass'ı Captain Phillips sonrası yeniden bir araya getiren iddialı proje "News of The World"ün ilk uzun fragmanı görücüye çıktı. 25 Aralık 2020 tarihinde gösterişme girecek olan Western filmi, Universal bünyesinde, Paulette Jiles'in romanından uyarlanarak çekildi. Film, Oscar ön tahminlerinde de sıkçıkla adından söz ettirmeyi başarıyor. 

    Paul Greengrass'ın Amerikan İç Savaşı'nda geçen bir hikaye anlattığı film, erteleme kararı yerine Noel zamanı vizyonu tercih etti ve bu durum, 93. Akademi Ödülleri için hazırlandığı görüşünü de beraberinde getirdi. Paulette Jiles, aynı adlı romanı 2016 yılında piyasaya sürdü ve çok satanlar listesine girmeyi başardı.

    News of The World, Amerikan İç Savaşı’ndan sonra kimsesiz kalan bir genç kadını, yaşayan son akrabalarının yaşadığı yere götürmekle görevli bir adamın hikayesine odaklanıyor. Kaptan Jefferson Kyle Kidd, üç savaş geçirmiş ve ikisinde direkt savaşmış bir savaş gazisidir. Eşini kaybeden ve yalnız başına kalan Kidd, kasabaları gezerek okuma yazma bilmeyen insanlara okumalar yapmaya ve hikayeler anlatmaya başlar. Genç kadını, San Antonio’ya götürmek için yola koyulan Kidd, yolculuk sırasında hem zorlu doğa şartları hem de peşlerine düşen haydutlara karşı amansız bir mücadeleye girişir.

    Yönetmen Greengrass, United 93Bourne serisi, Bloody Sunday gibi filmlerle ve aldığı Oscar adaylıklarıyla tanınıyor. Tom Hanks yaptığı açıklamada, "Harika bir hikaye dinlemeyi ve en az bir tane anlatmayı seviyorum. Bu yüzden Kaptan Jefferson Kyle Kidd rolünü oynadığım için çok heyecanlandım. O, kesinlikle gerçeğin peşinde koşuyor. Kidd, insanlara bir dünya görüşü iletmek istiyor. Çünkü, verdiği haber okumalarında eğitim ve eğlencenin yanı sıra aydınlanmanın gelebileceğini de düşünüyor." dedi.

    Filmde ayrıca, Elizabeth Marvel, Ray McKinnonMare Winningham ve Helena Zengel gibi oyuncular bulunuyor. News of The World, 25 Aralık 2020 tarihinde izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top