Hesabım
    Universal'dan Yeni "Battlestar Galactica" Filmi Geliyor!

    Battlestar Galactica efsanesine bir film ekleniyor.

    Çizgi roman serisinden uyarlanarak oluşturulan Battlestar Galactica yapımlarına bir yenisi ekleniyor. X-Men filmlerinin yapımcısı Simon Kinberg, yeni bir Battlestar Galactica filminin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenecek. Ama yönetmenlik başka birine devredilecek. Film, Universal Pictures projesi olarak hayata geçirilecek.

    Onlarca çizgi romana, kitaba, diziye ve filme sahip olan Battlestar Galactica'ya yeni bir film geliyor. Evrenin ilk çizgi romanı 1979 yılında Marvel Comics altında okuyucu karşısına çıkmıştı. Battlestar Galactica, bilim kurgu dünyası için adeta kutsal kabul edilen bir evren olarak biliniyor. Çizgi romanlar ise ABC kanalında yayınlanan 1978 yapımı bir diziye dayanıyor. Son olarak Edward James Olmos, Mary McDonnell ve Katee Sackhoff başrollü 2004 yapımı dizi bilim kurgu hayranları için bir cennet izlenimi yaratmıştı.

    2004 ile 2009 yılları arasında yayınlanan dizinin konusu ise şöyleydi: Cylonlar'ın On İki Koloni'ye saldırmasından sonra sadece bir savaş gemisi kurtulmayı başarır; Galactica. Komutan William Adama tarafından yönetilen gemi, kayıp gezegen Dünya’yı bulmak için harekete geçer. Görevi tamamlamaya çalışan gemi mürettebatı bu sırada bir dizi sorunla karşı karşıya kalır.

    Yeni Battlestar Galactica filmini tüm X-Men filmlerinin yapımcılığını üstlenen, ayrıca Dark Phoenix filminin yönetmenliğini yapan Simon Kinberg yazacak ve yapımcı olarak hayata geçirecek. Kinberg, uzun süredir ertelemelere maruz kalan The 355 filminin izleyici karşısına geçmesi için de gün sayıyor.

    Filmin yanı sıra bir de NBCUniversal'ın Peacock platformu için geliştirilen Battlestar Galactica dizi projesi bulunuyor. Dizinin yapımcılığında Mr. Robot'tan tanıdığımız Sam Esmail görev üstlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top