Hesabım
    Jennifer Hudson’lı ‘Respect’in Vizyon Tarihi Ertelendi

    Aretha Franklin biyografisi, izleyiciyle buluşmak için biraz daha bekleyecek

    MGM, başrolünü Jennifer Hudson'ın oynadığı Aretha Franklin biyografisi “Respect”i, devam eden Covid-19 salgınının ortasında, yeni bir karar alarak 15 Ocak'tan 13 Ağustos'a kadar yedi ay erteledi. Stüdyo ayrıca, salı günü Alicia Vikander'in başrol oynadığı “Tomb Raider 2”nin 19 Mart 2021 olan vizyon tarihini süresiz olarak ertelediğini duyurdu.

    Franklin'in 1967'deki hit şarkısından adını alan "Respect"in, başlangıçta bu yılın ağustos ayında yayınlanması planlanmıştı. Daha sonra, salgının başlangıcında Martin Luther King Jr. tatil haftasonuna kaydırıldı. “Dreamgirls”le yardımcı oyuncu dalında Oscar kazanan Hudson, Franklin'in 2018'de 76 yaşında ölmesinden önce, şahsen Franklin tarafından rol için seçildi.

    Franklin, 1968'de "Respect" ve 1969'da "Chain of Fools"'la başlayarak 17 Grammy kazandı. Liesl Tommy'nin yönettiği filmde, CL Franklin rolünde Forest Whitaker, Ted White rolünde Marlon Wayans, Dinah Washington rolünde Mary J. Blige ve James Cleveland rolünde Tituss Burgess rol alıyor. Tommy, 2016'da "Eclipsed" adlı oyunu ile en iyi yönetmen dahil altı Tony Ödülü adaylığı aldı. “Thelma & Louise”i yazan ve “Nashville”in yaratıcısı olan Callie Khouri, Franklin'in kariyerinin, babasının kilise korosunda şarkı söyleyen bir çocuktan bir süperstara kadar yükselişini izleyen “Respect”in senaryosunu yazdı.

    Liam Neeson'un gerilim filmi “Honest Thief”, geçen hafta sonu, 2.502 lokasyonda 2.4 milyon dolarla minimal bir yerel gişe rekoru kırdı. New York City, Los Angles ve San Francisco pazarları salgın nedeniyle kapalı kaldı ve 8 Ekim'de ABD'deki 536 lokasyonunu kapatan Regal Sinemalar zinciri sektöre büyük bir darbe vurdu. Comscore'a göre, ABD pazarlarının yaklaşık % 85'i açık olmasına rağmen, sinema mekanlarının % 49'u açık. 

    Christoper Nolan'ın "Tenet"i iki ayda 52 milyon doları aşan yerel sonuçlar elde etti. Uluslararası sonuçlar yaklaşık 290 milyon dolarla kayda değer bir başarı olarak sonuçlandı. Ancak, filmin mütevazı yurt içi performansı, birçok ABD'li sinemaseverin devam eden salgın sırasında salonlara dönme konusundaki isteksizliğinin tetikledi ve erteleme kararları gelmeye başladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top