Hesabım
    Usta Oyuncu "Sean Connery" Hayatını Kaybetti

    İlk James Bond olarak tarihe geçen aktör, yaşamını yitirdi

    Matt Sayles / AP

    İlk James Bond olarak ün kazanan ve yıllar geçtikçe uluslararası yıldızlarından biri haline gelen İskoç doğumlu aktör Sean Connery, 90 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır ikonik casusu canlandıran en iyi oyunculardan biri olarak kabul edilen Connery, 2000 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi. BBC'ye göre, usta oyuncu Bahamalar'da uykusunda hayata veda etti ve ölümü ailesi tarafından doğrulandı.

    Connery, 40 yılı aşkın süredir izleyicilerin favorilerinden biriydi. Ian Fleming'in karizmatik ajanı 007 olarak çıkış yaptıktan sonra, “The Wind and the Lion”, “The Man Who Would Be King” ve “Indiana Jones and the Last Crusade” gibi filmlerle uzun ve olgun bir kariyerle başarısına devam etti. Brian De Palma’nın "The Untouchables" (1987) filmindeki, Chicago'da görev yapan sert İrlandalı polis olarak dönüşü ona yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar getirdi.

    1999'da People Dergisi Yüzyılın En Seksi Adamı seçildi. 1956'da BBC'nin "Requiem for a Heavyweight" yapımında hırpalanmış bir ödül dövüşçüsü rolünü üstlendi. İyi notlar onu eğlence camiasının dikkatini çekti ve ilk sinema filmi 1956'da bir suç filmi olan “No Road Back” oldu. İlk Bond filmindeki rolünü ekran testi olmadan elde etti. Connery, İngiltere dışında bir bilinmeyen olduğundan, o zamanlar tartışmalı bir seçimdi. Ancak, 1962’de çekilen Bond filmi "Dr. No” onu uluslararası bir yıldız yaptı. Sonraki dört yıl içinde ortaya çıkan, her zamankinden daha popüler olan Bond filmleri “From Russia With Love”, “Goldfinger” ve “Thunderball”la ünü büyüdü.

    Connery, 1967 yapımı "You Only Live Twice" filminden sonra Bond serisinden ayrıldı ama 1971 yılında "Diamonds Are Forever" filmiyle geri döndü. Rol için yaşlı görünüyordu ve bu yüzden Bond'u geride bıraktı ama bir şekilde ikna edildi ve 1983'te “Never Say Never Again” için son kez geri döndü. Son Bond filminin sonrasına kadar gişe yıldızı olarak duruşu, bazı yanlış kararlarla zedelenmişti ama iki büyük film yeniden İtibarını geri kazandırdı: "Highlander" ve "The Name of the Rose”. Connery, 90'lı yıllar ve devamında çektiği "Highlander 2", "Medicine Man", "Rising Sun", "Just Cause" ve "First Knight" gibi filmlerle kariyerine başarıyla devam etti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top