Hesabım
    Engelli Topluluklarının "The Witches" Tepkisine Warner Bros'dan Cevap!

    The Witches, tepki toplamaya devam ediyor.

    Anne Hathaway'in yıldızı olduğu yeni The Witches uyarlaması, engelli toplulukları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz haftalarda HBO Max aracılığıyla izleyici karşısına geçen filme gelen eleştirilere Warner Bros yanıt vermeyi ihmal etmedi. Roald Dahl'ın kitabından uyarlanan The Witches için film şirketinden özür açıklaması geldi.

    Robert ZemeckisKenya Barris ve Guillermo Del Toro eşliğinde harika bir kadroyla birlikte Roald Dahl'ın klasikleşen Cadılar kitabını yeniden uyarladı. Ancak film yayınlandığı ilk günden itibaren bir tartışma konusu olarak yerini korudu. Öncelikle 1990 yapımı uyarlamayla ve Dahl'ın kitabıyla arasında olan büyük farklar konuşuldu. Şimdilerde ise engelli topluluklarının verdiği tepki konuşuluyor. Filmde, cadıların özellikleri arasında büyük bir gülüşleri olması ve korkunç dişleri olması bulunuyor. Bunun yanı sıra ellerinde tek parmaklarının olmaması ve parmaklarını saklamak için hepsinin eldiven takması, izleyicilerin bu konudaki duyarlılıklarını ortaya çıkardı. Uzuv eksikliği nedeniyle engelli adı altında yaşamlarını sürdüren bireyler, filmde Ektrodaktili rahatsızlığını kullanılmasından rahatsızlıklarını dile getirdiler.

    The Witches'ın film şirketi Warner Bros ise bu konuda çok geç kalmadan bir açıklama yaptı: "Orijinal hikayeyi uyarlarken, kitapta tasvir edilen kedi pençesi elleri yorumlamak üzere tasarımcılar ve sanatçılarla birlikte çalıştık. Hiçbir zaman bu fantastik, insan dışı yaratıkların izleyiciler tarafından engellileri temsil ettiğinin hissedileceği düşünmedik. Bu film nezaketin ve arkadaşlığın gücünü anlatıyor. Umuyoruz ki çocuklar ve aileleri bu sevgi dolu hikayeyi sahiplenecekler."

    The Witches'da, cadıların gerçek olduğunu keşfeden ve onlarla savaşmak zorunda kalan bir çocuğun hikayesi anlatılıyor. 7 yaşındaki çocuk Norveçli büyükannesi ile birlikte İngiltere'ye gittiğinde çok büyük bir sırrı keşfeder. Yıllardır haklarında birçok şeyi masallardan öğrendiği cadılar aslında gerçektir. Onlar anlatılanların aksine siyah pelerinleri ve şapkaları olmadan sıradan insanlar gibi giyinmektedir. Cadıların dünyadaki çocukları etkileyecği karanlık planlarının olduğunu öğrenen küçük çocuk, büyükannesi ile birlikte zorlu bir mücadeleye atılır. Küçük çocuk ve büyükannesi, cadıları etkisiz hale getirip çocukların geleceğini kurtarabilecek midir?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top