Hesabım
    Dev Patel'li "The Green Knight" 18+ Sınırı Aldı

    The Green Knight'ın 18 yaş sınırı alması tartışma konusu oldu.

    Yeşil Şövalye adıyla ülkemizde vizyona giresi planlanan, ancak coronavirüs engeline takılan The Green Knight'ın 18+ sınırı alması sosyal medyada tartışma konusu oldu. A24 bünyesinde olan Dev Patel başrollü epik fantastik yapım The Green Knight'ın yaş sınırı almasının nedeninin çıplaklık olduğu söylendi. Ancak izleyicilerinin karşısına nasıl bir çıplaklığın çıkacağı soruları sosyal medyanın gündemine oturdu.

    Kral Arthur efsanesinden ilhamını alarak hayata geçirilen Yeşil Şövalye, Sir Gawain'in hikayesini anlatıyor. Sir Gawain, Arthur'un dik başlı yeğeni olarak biliniyor. MPAA'in haberine göre The Green Knight'ın 18+ alması, filmde çıplaklık, cinsellik ve şiddetin bulunmasına bağlanıyor. Bu durum da filme olan merakın artmasına neden oldu. Haberde özellikle "grafik çıplaklık" ibaresinin kullanılması, tam anlamıyla çıplak bir erkek vücudu göreceğimiz anlamına geliyor. Sosyal medya kullanıcıları bu erkeğin Dev Patel olup olmadığını merak ettiklerini dile getirmeye devam ediyor.

    The Green Knight'ın hikayesi ise şöyle: Film, Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Karl Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini konu ediniyor. Krallığa olan bağını kanıtlamak için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye'ye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Sir Gawain, destansı bir yolculuğa çıkar. The Green Knight'ın A24 altında vizyona girmesi, pandeminin patlak vermesinden hemen önce planlanıyordu. Ödül sezonunda yer alması hedeflenen The Green Knight'ın pandemiye takılmasının ardından SXSW Festivali'ndeki prömiyeri de iptal edilmişti. Filmin yeni vizyon tarihi henüz belirlenmedi.

    Filmin oyuncu kadrosunda Ex Machina, The Danish Girl, Tom Raider gibi yapımların yıldız oyuncusu Alicia Vikander; The Gift, The Great Gatsby, Loving, Boy Erased, It Comes At Night ve The King yapımlarının başarılı oyuncusu Joel Edgerton; Sean HarrisBarry Keoghan gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top