Hesabım
    Tenet, Aralık Ayında Ev Sinemasına Geliyor

    Yılın en önemli filmlerinden Tenet, ev sineması için gün sayıyor..

    Christopher Nolan’ın “Tenet”i, sinema salonlarına biraz hayat verdikten sonra, Nolan pek istemese de erken bir zamanda ev sinemasına geliyor. John David Washington ve Robert Pattinson'ın başrolde yer aldığı bilimkurgu destanı, 15 Aralık'tan itibaren 4K, Blu-Ray, DVD ve dijital kiralama hizmetlerinde çıkış yapacak.

    İki buçuk saatlik film, sinema deneyimi yetmeyenler için de 4K Ultra Yüksek Çözünürlüklü paket ve Blu-ray'de bulunan özel ek özellikler içeriyor. Bu, önemli oyuncular ve ekip üyelerinin söylediği gibi, filmin gelişimi ve prodüksiyonuna bir saat süren derinlemesine bir bakış atan "Looking at the World in a New Way: The Making of ‘Tenet'i de içeriyor. Birleşik paket ABD'de 44.95 dolar, Blu-Ray 35.99 dolar ve standart DVD 28.98 dolardan satışa çıkacak. "Tenet", 10 Kasım'dan itibaren ön sipariş için satışa sunulacak.

    "Tenet", salgının ortasında gösterime giren ilk büyük film oldu. Aylar süren sinema kapanışlarından sonra, Nolan’ın son dönem filminin sektörde bir canlanma başlatması ve rakip stüdyoları büyük bütçeli potansiyel gişe rekorları kıracak filmleri gösterime sokmaya teşvik etme umudu vardı. Şu ana kadar "Tenet" dünya çapındaki gişelerde yaklaşık 350 milyon dolar hasılat yaptı ve bunu başardı ama bunun çok büyük bir kısmı Amerika dışından geldi ve yerelde bir hayal kırıklığı yarattı. Filmin maliyeti ise 200 milyon dolar olarak açıklandı.

    Geçtiğimiz haftalarda, bu yıl gösterime girmesi planlanan neredeyse her film (Yine Warner Bros.'tan "Wonder Woman 1984" dışında) 2021 ve sonrasına ertelendi. Nolan, geçenlerde Los Angeles Times'a, Hollywood'un "Tenet" gösteriminden yanlış mesajı almayacağını umduğunu söyledi ve; "Stüdyolar yayınımızdan yanlış sonuçlar çıkarıyorlar. Filmin nerede iyi çalıştığına ve bunun onlara çok ihtiyaç duyulan geliri nasıl sağlayacağına bakmak yerine, Covid öncesi beklentileri karşılayamadığı yerlere bakıyorlar. Bunu, oyuna girip adapte olmak veya başka bir deyişle, işimizi yeniden inşa etmek yerine, gösterimlerin salgının yarattığı tüm kayıpları telafi etmesini sağlamak için bir araç olarak kullanmaya başlamalıyız.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top