Hesabım
    Fransa'da Yaşayan Müslümanlar, Borat 2 Posterinin Kaldırılmasını İstiyor

    Borat 2 posterinde yer alan yüzük, tartışmalara neden oldu.

    Sacha Baron Cohen'in yeni filmi Borat Subsequent Moviefilm, olay yaratmaya devam ediyor. Sacha Baron Cohen'in Trump kılığına girmesi, Trump'ın avukatı ifşa etmesi gibi olayların ardından bu kez de Fransa'da yaşayan müslümanlar, Borat 2 nedeniyle Cohen'e kızgın gibi görünüyor. Müslüman toplulukları, Borat 2 posterinin halka açık alanlardan kaldırılmasını talep ediyor. Nedeni ise posterde Borat'ın 'Allah' yazılı bir yüzük takması.

    Kazak bir gazetecinin Amerika'ya gelip ortalığı karıştırmasını konu edinen "Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan" hakkında çıkan tartışmalar en az filmin adı kadar uzun olacak gibi görünüyor. The Times'dan gelen habere göre, Borat 2'nin posteri Fransa'da yaşayan müslüman toplulukların rahatsız olmasına yol açtı. Posterde Borat'ın Arapça Allah yazılı bir yüzük taktığı görülüyor. Aynı zamanda karakter çıplak ve yalnızca bir maske takmış durumda. Fransız müslümanların yaptığı açıklamaya göre bu poster İslam'ı aşağılamayı hedefliyor.

    The Times'da şu sözler yer aldı: "Müslümanların hassasiyeti ve dinlerle dalga geçme özgürlüğü Fransa'da özellikle de satirik dergi Charlie Hebdo'da Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamasıyle birlikte bir ayda yapılan üç terörist saldırı ile birlikte büyük bir sorun haline geldi. Saldırılarda Paris yakınlarında bir öğretmenin kafasının kesilmesi ve Nice'teki bir kilisede üç kişinin öldürülmesine dayanıyor."

    Fransız müslüman otobüs şöförlerinin söylediklerinin aksine, Paris'in toplu taşımasından sorumlu kurum RATP, posterlerin kaldırılmasına karşı çıkıyor. Bu durumun da Başbakan Macron'un müslümanların ülkede kendileri hakkında uygulanmasını istedikleri hassasiyete karşı olduğunu yansıttığı söyleniyor. Ayrıca bir dedikoduya göre, Cadılar Bayramı'nın olduğu hafta sonu boyunca toplu taşıma araçları Borat 2 posterleri nedeniyle taşlanmıştı. Ancak RATP'tan gelen açıklama bu iddiaları yalanladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top