Hesabım
    Ruth Wilson ve Andrew Scott, HBO Filmi "Oslo"da Başrol Olacak!

    Steven Spielberg ise Oslo'nun yürütücü yapımcısı olacak.

    HBO yeni bir orijinal film için harekete geçti. Usta yönetmen Steven Spielberg'ün yürütücü yapımcı olarak görev alacağı "Oslo" filminin yıldızları Ruth Wilson ve Andrew Scott olacak. Oslo filmi, 1993 Oslo Barış Anlaşmaları'nı konu edinecek. Yönetmen koltuğuna ise Bartlett Sher geçecek.

    Fleabag'in yıldızı Andrew Scott ve The Affairs'in yıldızı Ruth Wilson'ın başrolünü paylaşacağı Oslo filmi için harekete geçildi. Bir HBO orijinal filmi olarak hayata geçirilecek olan Oslo, 1993 yılında geçecek. Ruth Wilson filmde Norveç Dışişleri Bakanı Mona Juul'u canlandıracak. Andrew Scott ise Juul'un kocası Norveçli sosyolog Terje Rød-Larsen'a hayat verecek. Oslo'nun yardımcı oyuncuları arasında Filistin Kurtuluş Örgütü Maliye Bakanı Ahmed Qurie rolüyle Salim Dau; Qurie'nin ortağı Hassan Asfour rolüyle Waleed Zuaiter; İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Uri Savir rolüyle Jeff Wilbusch; İsrailli ekonomi profesörü olan Yair Hirschfield rolüyle Dov Glickman; Rotem KeinanItzik CohenTobias ZilliacusSasson Gabai gibi isimler yer alıyor.

    Oslo Barış Anlaşması, Geçici Yönetim Düzenleme İlkelerinin Bildirgesi olarak da biliniyor. 1993 yılında yayınlanan bu bildirge Filistin ile İsrail'in arasındaki ilişkiyi düzenleme amacı güdüyordu. İsrail ve Filistin temsilcileri, bu sayede ilk kez yüz yüze anlaşma amacıyla bir görüşme yaptı. Görüşmelerin, iki ülke arasındaki çatışmaları sonlandırabileceği düşünülüyordu. Ancak tarihte bu durum düşünüldüğü gibi ilerlemedi. İsrail'in hareketleri sonucunda Filistin anlaşmayı feshettiğini duyurdu.

    Oslo'nun yürütücü yapımcılığını Steven Spielberg'ün yanı sıra Bridge of Spies ile tanınan Marc Platt, The Post ile tanınan Kristie Macosko Krieger ve David Litvak üstlenecek. Oslo'nun çekimleri Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde başladı. Çekimlerin devamı Çekya'nın Prag kentinde yapılacak. Filmin hem HBO'da hem de HBO Max'te 2021 yılı içerisinde gösterime sunulması planlanıyor. Ruth Wilson bu sırada büyük bütçeli HBO Max dizisi His Dark Materials'ın ikinci sezonu ile karşımıza çıkacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top