Hesabım
    "Minari" Oscar Yarışına Girebilmek İçin Sinemalarda Gösterim Yapacak

    Steven Yeun başrollü Minari, Oscar yarışına hazırlanıyor.

    Steven Yeun'un yıldızı olduğu A24 bünyesindeki Minari, Oscar yarışına girmeye hazırlanıyor. Yeni açıklamalara göre Minari'nin Oscar kurallarına uyabilmesi için film, sınırlı sayıda sinemada yeterli sayıda seans ile birlikte vizyona girecek. Filmin 11 Aralık'ta sinemalarda gösterileceği şehirler arasında Los Angeles ve New York bulunuyor. Ayrıca 12 Şubat tarihinde daha fazla şehre ve ülkeye ulaşılması planlanıyor.

    Minari, eleştirmenler tarafından yılın en iyi notlarını almayı başarmıştı. Bu nedenle 93. Akademi Ödülleri'nde aday olması da kaçınılmaz gibi görünüyor. Bunun için Minari'nin sinema gösterimleri için planlamalar yapılıyor. Diğer yandan Akademi yönetimi, 2020 yılının sinema açısından zor bir yıl olması nedeniyle endişelere sahip. Oscar yarışına girmesi kaçınılmaz olan birçok film, gösterimini yapamadı ve önümüzdeki yıla ertelendi. Bu nedenle zayıf bir yıl olabileceği düşünülüyor.

    Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

    Hem yönetmenliğini hem senaristliğini Abigail Harm, Lucky Life, Munyurangabo gibi yapımlarla tanınan Lee Isaac Chung'ın üstlendiği Minari'nin oyuncuları arasında The Walking Dead ve Burning'in yıldızı Steven Yeun'un yanı sıra Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan S. Kim gibi isimler yer alıyor. Minari'nin başrol oyuncusu Steven Yeun'un Oscar adayı olarak gösterilmesi durumunda oyuncu, Oscar tarihinde En İyi Erkek Oyuncu kategorisine alınan ilk Asyalı Amerikalı oyuncu olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top