Hesabım
    "Evde Tek Başına"nın Yönetmeninden Yeni Uyarlamaya Sert Eleştiri!

    Disney'in Home Alone uyarlaması, Chris Columbus'un hoşuna gitmedi.

    Macaulay Culkin'in başrolünü üstlendiği Home Alone serisinin yeniden uyarlanacağı Disney tarafından resmi olarak açıklanmıştı. Şimdi ise orijinal serinin yönetmen koltuğunda bulunan Chris Columbus'tan bir açıklama geldi. Açıklama hiç de umut vaat edici değildi. Yönetmen, yeniden çekimin gereksiz olduğunu söyleyerek sert bir şekilde Disney'i eleştirdi.

    Disney tüm eski popüler yapımlarını yeniden çekerek filmleri yeni nesle aktarmaya çalışıyor. Ancak bunu yaparken yapımların büyük bir kısmı gişede ya da gişe dışında başarısız oluyor. Çizgi filmler live-action'a dönüşürken Home Alone gibi günümüzde bile hayran kitlesi bulunan yapımlar yeniden çekiliyor. Evde Tek Başına esas yönetmeni Chris Columbus ise bu uyarlamaya son derece karşı olduğunu belirtti. The Christmas Chronicles 2'nin tanıtımlarıyla meşgul olan Columbus, Home Alone hakkında şu sözleri sarf etti: "Kimse filmle ilgili benimle iletişime geçmedi. Ve endişelendiğim kadar zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Evde Tek Başına gibi uzun ömürlü filmlerin yeniden çekilebilir olduğuna inanmıyorum. İkinci kez büyük başarı yakalayamazsınız. O zaman neden yapılsın? Bu bir Disney animasyonunu numaralara göre yeniden çizerek live-action yapmaya benziyor. Anlamı ne? Çoktan yapıldı. Yolunuza bakın. Başarısız olsanız bile en azından orijinal bir şey yapmış olursunuz."

    Evde Tek Başına filmi 1990 yılından bugüne popülerliğini koruyor. Macaulay Culkin'i o günden beri çok önemli bir yapımda göremesek bile oyuncu ünlü sıfatını taşımaya devam ediyor. Televizyonlar artık her hafta sonu Evde Tek Başına'yı göstermese bile seri, yeniyıl döneminin unutulmaz yapımları arasında olmaya devam ediyor. Film, kalabalık bir ailenin dışlanan çocuğunun hikayesini konu ediniyordu. Kevin, ailesi Fransa tatiline gidip kendisini unuttuklarında evde tek başına kalır ve hırsızlarla mücadele etmek zorunda kalır.

    Yeni Home Alone filminin yıldızı Jojo Rabbit'te dikkatleri üzerine çeken Archie Yates olacak. Ayrıca filmin oyuncu kadrosunda Ellie Kemper, Rob Delaney, Kenan Thompson, Timothy Simons gibi isimler yer alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top