Hesabım
    Quentin Tarantino, ‘Once Upon a Time... in Hollywood’un Romanını Yazacak

    Taratino, HarperCollins'le iki kitaplık bir anlaşma yaptı

    Yönetmen Quentin Tarantino, salı günü yaptığı açıklamada, yayıncı HarperCollins'le imzaladığı yeni kitap anlaşması kapsamında Oscar adayı “Once Upon a Time in Hollywood” filmini romana çevireceğini duyurdu. Tarantino’nun HarperCollins Publishers’ın bir baskısı olan Harper'la yaptığı anlaşma iki kitap içeriyor ve diğerinin detayları da belli olmaya başladı.

    "Bir Zamanlar Hollywood'da" filminin roman versiyonu, Tarantino’nun basılı ilk kurgusu olacak ve kitap 2021 yazında yayımlanacak. Kitap, TV oyuncusu Rick Dalton ve dublörü Cliff Booth'un oynadığı “Bir Zamanlar Hollywood'da” hikayesinin doğrudan yeniden anlatımı olmayacak. HarperCollins basın bültenine göre roman Tarantino’nun orijinal hikayesini "güçlendirecek" ve "filmden yeni, eğlenceli ve şok edici bir çıkış" sağlayacak. Zaman içinde hem ileri, hem de geriye doğru Dalton ve Booth’un hayatlarını takip edecek.

    Tarantino'ya ilham veren klasik film romanlarından esinlenen eser, ilk olarak Harper Perennial kitlesel pazar ciltsiz kitabı, e-kitap ve dijital sesli kitap sürümleriyle birlikte yayınlanacak. 2021 sonbaharında ise lüks bir ciltli baskı satışa sunulacak. Tarantino yaptığı açıklamada, "70'lerde, okuyarak büyüdüğüm ilk yetişkin kitapları film romanlarıydı ve bugüne kadar türe karşı muazzam bir sevgim oluştu. Bu nedenle, bir film-roman meraklısı olarak, edebiyatın bu genellikle marjinalleştirilmiş ancak sevilen alt türüne katkım olarak "Bir Zamanlar Hollywood'da"yı duyurmaktan gurur duyuyorum. Karakterlerimi ve dünyalarını, sinematik muadilinin (umarım) yanına oturabilecek edebi bir çabayla daha fazla keşfetmekten de heyecan duyuyorum." dedi 

    Tarantino’nun ikinci kitabı “Cinema Speculation” başlıklı kurgusal olmayan bir roman olacak. Kitap, 1970'lerin sinemasına derinlemesine bir dalış olacak ve yönetmenin denemeleri, incelemeleri ve kişisel yazılarını içerecek. “Once Upon a Time in Hollywood”, en iyi film, yönetmen ve orijinal senaryo dahil olmak üzere 10 Akademi Ödülü adaylığı aldı. Dalton'u canlandıran Leonardo DiCaprio en iyi erkek oyuncu ödülüne aday olurken, Brad Pitt oyunculuk dalında ilk Oscar'ı olan en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Booth karakteriyle kazandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top