Hesabım
    Sia'nın "Music" Filmi, Engelli Topluluklarının Eleştirilerine Hedef Oldu

    Sia, gelen eleştirilere karşı çıkmayı ihmal etmedi.

    Kate Hudson ve Maddie Ziegler'in başrolünde yer aldığı "Music" filmi, engelli topluluklarının eleştirilerine neden oldu. Çünkü Music filmi otistik bir genç kızı başkarakteri yapıyor. Karaktere Maddie Ziegler hayat veriyor ve Ziegler, gerçekte otistik bir birey değil. Engelli toplulukları, otistik bir oyuncunun filmde yer almamasını eleştirirken, Sia bu eleştirilere sert bir cevap verdi.

    Ünlü müzisyen Sia, Music filmiyle birlikte yönetmenliğe adım attı. Film, Music ve Zu karakterlerinin zorlu yaşam mücadelesini konu ediniyor. Music'in otizmli bir birey olması ise engelli toplulukları arasında olay yarattı. Çünkü Sia, uzun süredir dans konusunda işbirliği yaptığı Maddie Ziegler'i otizmli genç kız rolüne yerleştirmişti. Ancak Ziegler'da otizm bulunmuyor. Otizm sahibi bir oyuncu sosyal medya üzerinden şu yorumu yaptı: "Ben de dahil olmak üzere birçok otistik oyuncu bu tweetlere cevap verdik. Hepimiz karakteri oynayabileceğimizi söyledik. Bunlar sadece bahane. Gerçek şu ki, gerçekten otistik bir bireyi filme dahil etmek için sıfır çaba gösterildi. #NothingAboutUsWithoutUs"

    Sia ise bu yoruma "Belki de yalnızca kötü bir oyuncusunuzdur" sözlerini ileterek sert bir cevaba imzasını attı. Ayrıca "Neden yargılamadan önce filmimi izlemiyorsunuz?" tweet'i ile takipçilerine seslendi.

    Film hakkındaki tartışmalar sürüyor. Kate Hudson Music'te Zu karakterine hayat verecek. Zu, ailesinden ayrıca yaşayan özgür ruhlu bir kadındır. Ancak üvey kardeşi Music'in yasal vasisi olma görevini üstlenmek zorundadır. Music, otizm sendromlu bir genç kızdır. Music'in tüm düzeni, rahmetli büyükannesinin çabalarıyla kurulmuş ve ölümüyle de yıkılmak üzeredir. Zu ise eski bir bağımlıdır ve hala iradesiyle mücadele ediyordur. Kendini zorlukla kontrol edebilen kadın, artık üvey kardeşinin sorumluluğunu üstlenmelidir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top