Hesabım
    Jason Momoa, Rol Aldığı "Dune" Filmini İzlemek İstemiyor!

    Jason Momoa, ailesini düşündüğü için filmi izlemeyecek.

    Jason Momoa, vizyona girmesine yaklaşık olarak 1 yıl olan Dune hakkında konuştu. Oyuncu, Duncan Idaho'ya hayat verdiği Dune'u izlemek istemediğini söyledi. Ancak bunun arkasında filmin kötü olması değil, düşünceli bir davranış yatıyor. Momoa, ailesi ile birlikte izlemek zorunda olduğu için filmdeki karakterinin başına gelenlerden oğlunun etkilenmesini istemiyor.

    Warner Bros bünyesinde hayata geçirilen Frank Herbert'in yazarı olduğu Dune filmi, yılın en büyük merakla beklenen yapımları arasında yer alıyordu. Denis Villeneuve'ün vizyon sahibi bir yönetmen olması da film hakkındaki beklentilerin çok yüksek olmasına neden oluyordu. Ancak filmin vizyon tarihi coronavirüs ve gişe beklentileriyle bağlantılı olarak 1 yıl sonrasına ertelendi. Bu sırada Jason Momoa, kısa bir açıklamada bulunarak filmi muhtemelene izlemeyeceğini ifade etti. Lisa Bonet ile birlikte 13 yaşında Lola adında bir kızı ve 12 yaşında Nakoa-Wolf adında bir oğlu olan Momoa şu sözleri sarf etti: "Oğlum aklını kaybediyor. 'Baba iyi misin?' diyor. Ben de 'Oğlum, işte tam yanında oturuyorum. Çekilenler 2 yıl önceydi. Yalnızca filmi izle.' diyorum."

    Jason Momoa, Dune'da Duncan Idaho karakterini canlandırıyor. İlk kitapta Caladan saray halkı ve yöneticileri İmparator'un emriyle birlikte farklı bir gezegende yaşamak üzere Arrakis'e gönderilmişlerdi. Amaçları Dune çöllerinden çıkarılan ve yaşam uzatmada hem maddi hem manevi olarak çok değerli olan melanj baharatını çıkartmaktı. Duncan Idaho da başlarında bulunan Leto Atreides'e olan sadakatiyle halkı için savaşan eğitimli bir savaşçı olarak biliniyor. Idaho, Atreides ailesi ve halkı saraya yerleşirken tehlikeli ve özgür halk olarak görülen Fremenler'i Leto Atreides'in tarafına çekebilmek için mücadele veriyordu. Leto'nun konumundan indirilmesi ve sarayın dağıtılması sonucunda Duncan Idaho'nun kaderi de değişmişti.

    Filmin oyuncu kadrosunda Jason Momoa'nın yanı sıra Timothee ChalametOscar IsaacJosh BrolinRebecca FergusonStellan SkarsgardZendayaJavier BardemCharlotte Rampling bulunuyor. Dune'un 1 Ekim 2021'de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top