Hesabım
    Claire Denis, Yeni Filminde Yeniden Juliette Binoche'la Çalışacak

    Denis, üzerinde çalışacağı bir yeni proje daha açıkladı..

    "Chocolat" ve "High Life" gibi başarılı filmlerin arkasındaki isim olan, çok yönlü Fransız auteur yönetmen Claire Denis, Fransız radyo dünyasında geçen "Radioscopie" filminde Juliette Binoche ve Vincent Lindon'u yönetmeye hazırlanıyor. Denis en son, Binoche ve Robert Pattinson'ın oynadığı ve geçen yıl Toronto'da büyük ilgi toplayan arthouse bir uzay macerası olarak nitelendirilen “High Life”ı yönetti.

    Denis, bu yıl Robert Pattinson ve Margaret Qualley'nin başrolü paylaşacağı, Denis Johnson’ın 1986 romanına dayanan bir gerilim filmi olan “The Stars at Noon”u çekecekti ama bu yıl pandemi nedeniyle çekimler ertelendi. "Radioscopie", Denis'in düzenli yapımcısı Olivier Delbosc tarafından Paris merkezli Curiosa Films üzerinden çekilecek.

    Yönetmen, France Culture'la yaptığı bir radyo röportajında ​​proje hakkında konuştu. Konu gizli tutulsa da filmin Fransa'da, özellikle de 16. bölgede bulunan Radio France genel merkezi La Maison de la Radio'da çekileceği bildirildi. Denis, France Culture'a verdiği röportajda; "La Maison de la Radio'yu, şeklini ve temsil ettiği şeyi çok seviyorum. Kendimizi serbest bırakabileceğimiz bir yer ve düşünmek için ideal. Burayı oldukça büyülü bir yer olarak görüyorum. Radyoda sessizlikler, nefesler ve tereddütler de var. Bazen bir sorunun cevabı hemen kıvılcım çıkarmaz onu içimizde aramalıyız. Radyoda insanların ne düşündüğünü duyuyoruz.” dedi.

    "Radioscopie", Fransa’nın en saygın oyuncularından olan Juliette Binoche ve Vincent Lindon’un bir filmde ilk kez birlikte başrol oynamaları anlamına geliyor. "High Life"tan önce Denis, Binoche'u bir dizi filmde, özellikle de eleştirmenlerce beğenilen bir performans sergilediği çağdaş bir Fransız romantik draması olan "Bright Sunshine In"de yönetmişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top