Hesabım
    Fatih Akın, Solomun'un "Kreatur der Nacht" Klibini Yönetti!

    Fatih Akın, müzik klibi yöneterek farklı bir projeye imza attı.

    Golden Globe ödülü sahibi yönetmen Fatih Akın, bir müzik klibini yönetti. Almanya'nın başarılı elektronik müzik gruplarından Solomun'un yeni şarkısı "Kreatur Der Nacht"ın klibi, Fatih Akın imzasıyla dijital medya üzerinden müzikseverlerin karşısına çıktı. Şarkının, grubun 2021'in Mayıs ayında çıkacak olan yeni albümlerinde yer alması bekleniyor.

    Duvara Karşı, Paramparça, Soul Kitchen, The Edge of Heaven, The CutElveda Berlin gibi önemli yapımlara imzasını atan Fatih Akın, müzik dünyasına giriş yaptı. Solomun grubunun yeni şarkısı olan Kreatur Der Nacht'ın klibini yöneten Akın, grup ve şarkı hakkında şu sözleri sarf etti: "Mladen ve ben aynı zamanlarda aynı mahallede büyüdük. O zamanlardan hatırlayabildiğim tek şey çete dünyası olsa da o dünya bana inanılmaz derecede yaratıcı bir ortam sundu. Yıllar önce sahip olduğumuz ortak hayallerimizi bu video ile ifade ettik. Mladen’in müziklerinde çağdaş tınıyı ve 80’lerin New Wave akımını harmanlaması beni de şekillendirdi. Görsel ve anlatım olarak bu olağanüstü parçaya katkıda bulunmak benim için büyük bir armağan. Bu videonun yönetmenliğini yapmamı sağlayarak, bana kendimi kişisel olarak ifade etme şansı veren kişi Solomun’dur."

    Cannes'dan ödül sahibi olan Fatih Akın son olarak Altın Eldiven filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı. Yönetmen, bu filmle birlikte eleştirmenlerin bolca tepkisini çekmişti. Akın'ın gelecekte yer alacağı herhangi bir proje henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top