Hesabım
    Andy Samberg, Akademi Üyelerinin 'Çeşitlilik' Kurallarına Karşı Çıkmasını Eleştirdi!

    Andy Samberg'den Akademi'ye sert eleştiri!

    Bu yıl 93. kez Oscar ödüllerinin kimlere takdim edileceğini oylarla belirleyecek olan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, gündeme oturdu. Brooklyn 99'ın yıldız oyuncusu Andy Samberg, Akademi'nin yeni kurallarını reddeden Akademi üyelerine sert tepki gösterdi.

    Variety'nin Awards Circuit podcast'ine konuşan Andy Samberg, Akademi'ye getirilen çeşitlilik kuralını reddeden üyeler hakkında konuştu. Akademi'nin son yıllarda politik doğrucu olmak adına çeşitliliğe önem veren filmlere ödüller vermeye çalıştığı biliniyor. Ancak bu durum samimi olarak görülmüyordu. Geçtiğimiz yıl ise bu konuda en önemli adım atıldı. Yabancı dilde çekilen bir film olan "Parasite"a En İyi Film Ödülü takdim edildi. Akademi üyelerinden bazıları, yeni gelen Akademi kurallarına yaratıcılığı kısıtlayabileceğine dair bir eleştiri getirdi. Yani üyelere göre ırksal yönden ve cinsel yönelim açısından farklılıklara yer veren filmlerin Oscar'da önplana çıkarılacak olması, sinemacıların yaratıcılıkları engelleyebilir.

    Andy Samberg konuya farklılıklara Stephanie Beatriz ve Melissa Fumero gibi farklı ırklardan oyunculara yer veren Brooklyn 99'dan başlayarak ve Akademi üzerinden devam ederek şu sözleri sarf etti: "Farklılığın önemli olduğunu biliyorduk, ama aynı zamanda bunu kullanmakta hiç çekinmedik. Oscar'da insanların bununla ilgili sorunları var. Bu delilik. Eğer parametrelere yakından bakarsanız sinema tarihinin en beyaz ekiplerine sahip olabilirsiniz ve hala kamera arkasında birkaç iş yaparak onlarla kolaylıkla tanışabilirsiniz. Bununla ilgili sorunu olanlar defolup gidebilir."

    Andy Samberg'ü son olarak Hulu'nun popüler filmi "Palm Springs"de izleme şansı yakaladık. Bilinenlere göre Brooklyn 99 dizisinin yeni sezonu Amerika'da yaşanan George Floyd ayaklanmasından önce yazılmış ve olayların patlak vermesiyle birlikte sezonun yeniden kaleme alınmasına karar verilmişti. Yani karşımıza oldukça ayrıntılara dikkat eden ve gündemi yakalayan bir sezon çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top