Hesabım
    Justin Kurzel, Port Arthur Katliamını Film Yapacak!

    Caleb Landry Jones, Judy Davis ve Essie Davis, "Nitram"ın yıldızı olacak.

    Son olarak True History Of The Kelly Gang'i hayata geçiren başarılı yönetmen Justin Kurzel, Nitram isimli filmi için harekete geçti. Yapılan açıklamalara göre Nitram filmi, 1996 yılında gerçekleşen Port Arthur Katliamı ile ilgili olacak. Filmin başrolünde ise Caleb Landry Jones, Judy DavisEssie Davis ve Anthony LaPaglia yer alacak.

    Justin Kurzel yeni filmiyle Avustralya tarihinde kısa bir yolculuğa çıkaracak. Açıklamalara göre Nitram filminin çekimleri çoktan başladı ve Victoria, Geelong'da sürdürülüyor. Nitram, 1996 yılında yaşanan bir olayı anlatacak. 28-29 Nisan 1996 tarihinde Tazmanya'nın Port Arthur bölgesinde toplu bir katliam gerçekleştirilmişti. Bu katliamda 35 kişi ölmüş, 23 kişi ise yaralanmıştı. Tüm bu ölümlere neden olan Martin Bryant, 35 kişinin yaşamının toplamı kadar hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Avustralya'da tek bir kişi tarafından gerçekleştirilen en korkunç katliam olarak tarihe geçti. Katliamın ardından ülkede silahla ilgili olan yasalarda değişikliğe gidildi. Bryant'ın yıllarca başarısız bir şekilde hayat kurma girişimlerinin olduğu, ayrıca 1995 yılında intihara meyilli sözleriyle gündeme geldiği biliniyor.

    Nitram filminin oyuncu kadrosunda Caleb Landry Jones, Judy Davis, Essie Davis ve Anthony LaPaglia yer alacak. Shaun Grant, Nitram'ın senaryosunu kaleme aldı. Yönetmen Justin Kurzel'i Macbeth, Snowtown, Assassin's Creed gibi yapımlarla tanıyoruz. Nitram'ı önümüzdeki yıl Melbourne International Film Festivali'nde göreceğimiz biliniyor. Ayrıca Nitram, hem VOD olarak hem de sinemalarda aynı anda gösterime sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top